Internet je skvělé místo pro vyhledávání informací, provádění nákupů, seznamování se s lidmi, ale také pro shánění brigády. Patříte mezi ty, kteří mají v plánu vybírat přivýdělek právě online cestou? Pokud ano, je potřeba, abyste si dali pozor na nebezpečí, která se mohou na internetu před vámi skrývat.


Na co si dát pozor a jak hledat bezpečně, abyste někomu tzv. „neskočili na špek“?

 

1) Základní body, na které si dát pozor

 

Pokud se chcete na internetu pohybovat bez rizik a vybrat si pracovní nabídku, u které zbytečně nenaletíte, je potřeba se na všechny inzeráty podívat s trochou racionálního uvažování. Nabízí někdo až neuvěřitelně velkou měsíční odměnu za minimum práce, které navíc můžete vykonávat z domova? Anebo po vás žádají nejdříve vstupní poplatky, abyste si mohli vydělat se 100% návratností ohromné peníze, i když vlastně nemusíte vůbec nic umět? Jde o nejčastější typy podvodů, na které můžete na internetu narazit. Před rokem jsme u nás na web psali článek, který je celý věnovaný této problematice, tak si ho určitě nezapomeňte přečíst!

 

Nenaleťte podvodníkům

 

2) Vybírejte si na ověřených webových stránkách

 

V České republice máme necenzurovaný online prostor, jenž můžeme bez výrazných omezení naplno využívat pro své potřeby. Při hledání brigády je vždy dobré dávat pozor na všechny věci, které jsme zmínili v prvním bodu, a navíc ještě zvážit zdroj, z něhož nabídku berete. Jak určitě víte, tak webovou stránku si může snadno vytvořit v současné době skoro každý – nepodceňte proto reference dalších návštěvníků nebo třeba i dostupné informace na jiných ověřených webech. Vyplatí se to.

 

3) Pozor na sociální sítě

 

Nejenom na webových stránkách je potřeba vybírat s obezřetností. Velkou roli začíná při vyhledávání brigád hrát v poslední době i jedna z největších sociálních sítí – Facebook. Jsou zde nejrůznější skupiny i stránky, které se specializují na nabídku i poptávku pozic z různých oborů. Ne vždy je však správce schopen kontrolovat všechny nabídky, které se v komunitě veřejně přidávají, a tak proklouznou velmi často i podvodné brigády.


Avšak nebojte se, existují na Facebooku také skupiny, které jsou pravidelně správci hlídány. Naše portály Fajn-brigády a Inwork jsou toho důkazem – pro 11 měst po celé ČR máme v týmu ambasadory, kteří se péči o tyto komunity pečlivě věnují. Vy si tak můžete být jistí, že nabídky u nás prochází několika kontrolami a šance na podvody se tím pádem opět snižuje.

 

Pozor na sociální sítě



Pohyb na internetu je jako navštěvovat další svět – nese s sebou jak radosti a útočiště, tak také starosti a nebezpečí. Nenaleťte nikomu při nabídce brigády a hledejte bez zbytečných rizik!

 

U nás navíc můžete kromě webové stránky a facebookových skupin nově využít i mobilní aplikaci, díky které budete mít nejnovější ověřené nabídky ještě snadněji na dosah.