Myslíte si, že uklízení není nic pro vás? Právě naopak.

 

Co takhle si vydělat 110 Kč na hodinu a ještě se přitom nenudit? To už zní lákavě, nebo ne? Můžete si navíc zvolit, kdy se vám to nejvíce hodí i čas strávený úklidem.


Zkuste práci ve start-upu LidskáSíla.cz, o kterém jsme si popovídali s jeho provozní ředitelkou a zakladatelkou Michaelou Somolovou a dámami na úklid. 

 

Baví vás uklízení, patří mezi vaše zájmy péče o druhé, máte za sebou výpomoc na táborech? V sociálních zařízeních, domech pro seniory či pečovatelských službách? Ráda pracujete se zvířaty? Tak určitě právě pro vás by mohla být i tato pracovní příležitost! Jaká?„Hledáme dámy, ale i pány na pravidelný úklid v domácnostech. Cílem je ukázat, že uklízení domácností lze dělat i jinak,“ říká Michaela Somolová, provozní ředitelka společnosti LidskáSíla.cz, která dále prozradila více detailů v odpovědích níže.

 

Michaela Somolová 

Odpovídá: Michaela Somolová, provozní ředitelka LidskáSíla.cz. 

V čem je koncept Lidské síly jedinečný?

Hlavně v hodnotě, kterou svojí aktivitou vytváří pro budoucnost společnosti. Činnost LidskéSíly.cz není jen o číslech, ale vytváření nového pracovního trhu, který zohledňuje potřeby jednotlivce. Na straně druhé, LidskáSíla začíná na pomyslné zelené louce služeb, kde je půda zatím neoraná. Učíme českou společnost platit za práci, která po celé generace patřila do základních každodenních aktivit. Učíme společnost myslet a nakupovat jinak.

Jaký typ domácností se většinou uklízí?

Po několika měsících ostrého provozu se potvrzuje naše domněnka, že úklid chce po první zkušenosti opravdu každý. Je pravda, že v počátku naše dámy, blýskaly podlahy a zrcadla ve velmi luxusních domácnostech. Dnes je to už jinak. Uklízíme všude a třídní rozdíly jsou nepatrné. Lidé ve středním věku, objednávají úklid pro staré rodiče. Mladé maminky raději vyrazí na cvičení miminek a úklid delegují na LidskouSílu. Bez nad sázky se dá říci, že dnes uklízíme všude.

Popište nám, jak u vás probíhá přijímací proces…

Nábor nových dam je pro nás zábava a baví nás to. My, zakladatelé, učíme náš tým pokoře a úcty jak k zákazníkům, tak také k našim dámám. Proto není třeba se pohovoru bát, ale naopak se může těšit na příjemný rozhovor po telefonu. Zjistíme základní osobní informace o uchazeči a profesní zkušenosti. Pokud dojde ke shodě v očekávání, druhé kolo probíhá během školení přímo v našem tréninkovém centru. Tuto druhou fázi, trvající 2 hodiny, vedu sama. Cílem je vytvořit příjemnou atmosféru plnou zájmu o uchazeče a důkladně je poznat. To je snadné hned během první fáze, kde mluvíme o procesu komunikace mezi týmem LidskáSíla a uchazečem. Druhá polovina školení je zakončena ukázkou samotného úklidu. Pokud uchazeč během školení splní hlavní podmínky kvality, domluvíme se na spolupráci.

 

Dámy na úklid

 


Otázky a odpovědi pro dámu na úklid/maminku Petru Bolkovou:

Jaký je váš typický uklízecí den?

Děti dám do školky a dopoledne jsem na úklidu. Pak si je mohu vyzvednout.

V jiných pracích člověk končí kolem šesté. To ale už ve školkách zavírají, takže to parádně stíhám. Někdy si vezmu i víkendy či více hodin úklidu, jak se mi to hodí.

Co oceňujete na spolupráci s LidskouSílou.cz?

Umí člověka „vyzvednout”, výborně komunikují a dokáží pochválit, což člověka zahřeje. Spolupráce je přímo krásná, nesmím ani zapomenout na finanční ohodnocení, které je velmi příjemné. Pracovala jsem na podobné pozici v minulosti a s nimi to nejde vůbec srovnat po stránce organizační, péče. Ráda je doporučuji i dalším maminkám. Naprosto si to užívám.

Lze skloubit práci v LidskéSíle.cz s hlídáním dětí?

Určitě, je to časově flexibilní a to je pro mě skvělé, protože mám děti ve školce. Dostávám nabídky na úklid a vybírám si, kdy se mi to hodí.

Co vás mile překvapilo na LidskéSíle.cz, na co byste ráda upozornila budoucí dámy na úklid?

Tak co mohu říci budoucím maminkám – dámám na úklid, tak to, že není třeba brát s sebou těžké prostředky na úklid, ale vše je v domácnostech připraveno. Člověk jen přijde, převlékne se a jde na to. Panuje dobrá nálada.

A co klienti, jací jsou?

Veskrze musím říci, že příjemní. Třeba uklízím u pána, který je ryzí džentlmen. Nejlepší pocit člověk má, když ho klient pochválí, řekne, že tak uklizeno třeba u něj nikdy nebylo. Většinou si musím spolupráci s lidmi pochválit a jen ve výjimečných případech byli méně příjemní. Lidé z LidskéSíly tohle chápou a nenutí se k těmto lidem vracet, ba naopak.

 

Milujeme zákazníky

A jak hodnotí práci u společnosti LidskáSíla mladé dámy na úklid?

Barbora Miklánková

 

„Spolupráce s LidskouSílou mě neskutečně baví, jejich přístup k dámám na úklid a jednání s nimi je bezkonkurenční. Celý tým je velice přátelský, férový a profesionální. Práce v LidskéSíle má budoucnost a já jsem ráda, že s nimi mohu spolupracovat.“

 

        Barbora Miklánková

 

Lucka Nováková

 

„Se spoluprací jsem spokojena. Moc se mi líbil a pozitivně mě naladil pohovor, který se konal v restauraci. Jsi pozitivní, komunikativní, nasloucháš lidem a je s tebou radost komunikovat. Máte skvělý přístup k dámám, rychle odpovídáte na emaily, telefony a s výplatou také není problém. Mirek je také skvělý člověk a má super klobouček. Klienti jsou milí, nenamyšlení a vděční, což sice vy nemůžete ovlivnit, ale myslím, že to přidává na spokojenosti dam. LidskáSíla je firma, která má lidský přístup k zaměstnancům, ne komerční jako velké firmy. Myslím, že má velkou budoucnost, a to jí moc přeji.“

        Lucka Nováková

Přesvědčili jsme vás? Tak nás zkontaktuj

Napište nám na misa@lidskasila.cz a nezapomeňte na své telefonní číslo, zavoláme vám.

 

Pozveme vás na pohovor, po kterém následuje školení. Při prvním úklidu vám bude oporou náš trenér, takže se nemusíte ničeho bát. A pokud proběhne vše, jak má, stáváte se naší stálou dámou/pánem na úklid a my vám zajistíme pravidelné zákazníky.