Staňte se konečně finančně soběstačnými - máme pro Tebe program, který Ti to garantuje!

 

Řadu let jsme se snažili najít nějaký slušný a fungující pracovní program ve Velké Británii. Komunikace s místními pracovními agenturami ale neprobíhala dle našich představ.


 

A tak padlo rozhodnutí otevřít vlastní pracovní program! Po několika měsících tvrdé práce můžeme prohlásit, že program běží a pokud si chcete vyzkoušet pracovní pobyt v Londýně, pak vás v britské metropoli rádi přivítáme :-) 

 

PROČ LONDÝN?

Londýn je světově nejnavštěvovanějším městem, které co se týká cestovního ruchu, nemá konkurenci. Dokonce i New York se musí spokojit až se třetím místem! Cestovní ruch ještě nabral na objemu po Olympiádě, kterou Londýn hostil v létě roku 2012. Řada z vás čtenářů tohoto článku jste se coby středoškoláci do Londýna zavítali při různých školních zájezdech… ale proč tam jet pracovat? 

EKONOMICKÝ BOOM – ŠANCE PRO VÁS!

Britská ekonomika zažívá ekonomický boom a Londýn je příkladem velmi dobře fungujícího pracovního trhu. Vám, občanům EU nabízí Británie možnost pracovat zde bez jakéhokoliv omezení. Zkrátka si jen sbalíte svůj kufr či krosnu a jedete nebo letíte. Jenže přistání v Londýně může být pro mnoho z vás nepříjemným zážitkem. Nikdo vás tam nečeká s otevřenou náručí a nabídkami práce. Komplikací může být vaše nevalná znalost anglického jazyka. Ubytování všeobecně patří v Londýně k těm dražším. Po dvou týdnech vám mohou dojít vaše úspory a pak nezbývá než se vrátit s nepořízenou zpět. Pokud jste rozhodnuti strávit v Londýně alespoň 3 měsíce a máte komunikativní angličtinu, pak právě vám je určen náš program.

MĚKKÉ PŘISTÁNÍ V LONDÝNĚ

Proto, aby si kdokoliv z vás mohl přistání na jednom ze 4 mezinárodních letišť příjemně užít, je třeba udělat mnoho již před odletem. Všichni účastníci našeho programu si musí upravit svůj životopis podle požadavků britských zaměstnavatelů. Jedná se většinou spíše o zjednodušení a zpřesnění informací obsažených v životopisu a úpravy nezaberou mnoho času. Samozřejmostí je podpis smlouvy o účasti v programu a také pohovor po SKYPE s našimi zástupci pracujícími v Londýně. Během pohovoru otestujeme vaši motivaci pro účast v programu stejně jako úroveň anglického jazyka. Po úspěšném pohovoru řešíme detaily vašeho příletu/příjezdu. Ještě před odletem/odjezdem obdrží každý účastník programu UK SIM kartu, která umožňuje volání ZDARMA s našimi zástupci v Londýně a také předplacenou OYSTER CARD pro londýnskou MHD v hodnotě 380 Kč.

 

Účastníci programu

"Takto vypadá setkání s našimi účastníky programu ihned po příletu do Londýna."

NO JO, ALE KDE TAM BUDU BYDLET?

Bydlení je snad stejně důležité jako práce sama. Ve spolupráci s místními agenturami, které mají v pronájmu domy, zprostředkujeme ubytování v tzv. share houses. Očekávejte spíše menší pokoje a sdílenou formu bydlení. Londýn nabízí škálu možností, jak se ubytovat. Hodně populární začínají být systémy jako AirBnB nebo Flat Club, kde si podmínky krátkodobého ubytování domlouváte přímo s majitelem domu či bytu. Na druhou stranu vždy dejte pozor, abyste někomu neposlali důvěřivě peníze za ubytování a pak ubytování neměli zajištěné. Doporučuji vše řešit v předstihu a platit až na místě proti převzetí klíčů či nájemní smlouvy.

TAKŽE BYDLÍM… A CO PRÁCE?

Angličtí zaměstnavatelé preferují pohovory přímo se zájemci o práci. My jsme díky našim předešlým referencím získali možnost spolupracovat s takovými zaměstnavateli jako Starbucks, Benugo restaurants či Chipotle… Naši programoví účastníci tak absolvují již před odletem připravené a dojednané pohovory. Po pohovorech následuje tzv. trial neboli zkušební doba (samozřejmě plně placená) a pak je účastníkovi nabídnuta pracovní smlouva. Snažíme se maximálně umísťovat zájemce přímo k danému zaměstnavateli, aby tak pracoval přímo na pracovní smlouvu s ním nikoliv s pracovní agenturou. V praxi se ale podmínky zaměstnání přes pracovní agenturu podle zákona nijak lišit nemohou.

 

Starbucks Coffee

 

"Konečně se díky práci naučíte udělat si tu nejlepší kávu a ještě obsloužíte zákazníky s úsměvem."

 

Obsluha Starbucks Coffee

OK. A DALŠÍ SLUŽBY, S NIMIŽ MOHU POČÍTAT

Ubytováním a prací to nekončí. Hned po příletu je nutná registrace a získání pracovního čísla NIN, výše zmíněná pomoc s ubytováním, UK SIM karta, OYSTER karta na londýnskou MHD, pomoc se zařízením bankovního účtu, asistence při registraci u doktora (zdravotní péče je v UK plně hrazena a vy tak nepotřebujete cestovní pojištění), ale také například pravidelná setkání účastníků programu mezi sebou či také nabídka příležitostných brigád a také zasílání kulturních a sportovních akcí, kterých je Londýn plný! A pokud by se stalo něco nepříjemného, například to, že jste se v práci nepohodli a chcete odejít nebo jste byli vyhozeni, dostanete od nás alternativní nabídky práce. 

A CO TĚCH 40 000 KČ MĚSÍČNĚ?

Ptáte se, jak jsme došli k této hodnotě? Britská vláda určila minimální hodinové mzdy dle věku uchazeče, a pokud jeho věk překročí 21 let, činí minimální hodinová mzda 6,5 Libry. Při kurzu cca 38 Korun za Libru a 160 hodinách měsíčně dostanete částku 1040 Liber, což je 39520 Kč. Dle britského zákoníku práce by nikdo neměl pracovat více jak 48 hodin týdně. I z tohoto důvodu se zaměstnavatelé drží kolem 40 hodin týdně, ale někteří naši účastníci jsou zaměstnavateli motivováni k tomu, aby pracovali 40+ hodin týdně. Případná vyšší hodinová sazba je možná, ale až po zapracování a také obvykle souvisí s povýšením. Sečteno a podtrženo – v České republice se mladý člověk při minimálně mzdě ocitne na hranici chudoby, zatímco ve Velké Británii má šanci zapracovat na znalosti anglického jazyka, získat cenný zápis do svého životopisu a navíc být finančně soběstačný! Dejte nám šanci ukázat vám, že to, co zde píšeme, se stane vaší realitou klidně již za několik týdnů :-)

 

        

VÍCE INFO ZDE > 

 

 

ZA KVALITU TOHOTO PROGRAMU RUČÍ

ING. PŘEMYSL PISKAČ

MAJITEL AGENTURY CZECH-US

 

 

© Fajn brigády