Máte rádi zvířata? Konkrétně tedy psy? Hledáte přivýdělek? Pokud jste si na všechny otázky odpověděli ANO, pak je tento článek přesně to pravé pro vás. 


Kde to všechno vzniklo?

Určitě jste si někdy pustili americký film, jehož děj se odehrával třeba v New Yorku. Takových je plno. Možná, že každý druhý. Kdo by odolal působení Velkého jablka, jak se New Yorku říká? To je možná jeden z důvodů, proč o tomto úžasném městě neustále slyšíme a vrývá se nám pod kůži. Co má ale toto americké město vůbec společného s brigádou v podobě venčení psů?

 

Zmínění tohoto amerického města má své opodstatnění. Právě ve Velkém jablku je totiž přivydělávání formou venčení psů obrovsky populární. Studium v Americe je extrémně drahé a místní studenti se snaží získat nějaké dolary právě touto cestou. A proč zrovna tady? To je jednoduché. New York je totiž doslova „přepejskovaný“. Vševědoucí Google říká, že počet psů, kteří prostě potřebují být vyvenčení několikrát denně, je v New Yorku dokonce 600.000! Abychom si to dokázali představit. V New Yorku má svůj domov víc psů, než lidí v českých městech kromě Prahy! A to už je pořádná dávka psích hovínek, které musí být uklizeny. New Yorčané jsou navíc velmi zaneprázdnění lidé (ve většině případů) a ti prostě nemají čas, aby šli 3x vyvenčit svého domácího mazlíčka. A proto vzniklo tak populární venčení psů formou brigády.


Potkat zde můžete studenty (ale nejenom ty) jak kolem nich pobíhá hned několik psů. Dva, tři, čtyři, někdy dokonce i deset. New Yorčané mají víc času na svou práci a na své jiné zájmy, mladí studenti mají možnost si trochu přivydělat a hlavně pejsci můžou být šťastní, že se jim konečně někdo pořádně věnuje a proběhne se s nimi. Užitečné pro všechny tři strany, ne?

A co v České republice?

Tato forma přivýdělku se začíná objevovat už i v České republice. Stále více lidí pracuje od rána do večera a bohužel nemá dostatek času pro své zvířecí mazlíčky. Nechtějí ovšem, aby trpěli doma a proto si najmou někoho, kdo se jim o pejsky během dne, kdy jsou v práci, postará.

 

Na internetu můžete nalézt již hodně specializovaných firem, které poskytují služby venčení psů. Většina z nich se samozřejmě nachází v Praze. Přece jenom je zde větší poptávka po této službě. Obzvlášť v centru Prahy je složitější vzít pejska do pěkného (pro zvířata) prostředí, aniž by to zabralo nějakou tu hodinku. Právě v Praze je tedy ideální příležitost najmout si brigádníka, který vezme pejska někam do zeleně, aby si i samotné zvíře mohlo užít trochu srandy a odpočinout packám od nepříjemného betonu a asfaltu.

 

Pro vás jako pro brigádníky je to skvělá příležitost, jak si užít hezkého dne s pejsky. Nedovolili vám rodiče mít v dětství zvíře? Teď si to můžete skvěle vynahradit a ještě k tomu za to dostat zaplaceno!

    

Jakmile začnete venčit, stanete se tzv. venčiteli. Můžete se přihlásit přímo do profesionální firmy, která vás bude zaměstnávat a přidělí vám stálou psí klientelu, o kterou se budete starat. Samozřejmě v souladu s vašimi časovými možnostmi. Zaregistrovat se také můžete do nezávislých venčitelských „klubů“. V některých je již přes 1.000 venčitelů rozdělených do skupin podle místa bydliště, tedy i místa vykonávání práce. Sami návštěvníci stránek si vás vybírají podle sympatií, podle vašich časových i finančních nároků. Tento způsob má výhody jisté nezávislosti. Je jenom na vás, kterou nabídku přijmete nebo ne.         

 

Nejjednodušší variantou pro začátek je určitě porozhlédnutí se ve vašem okolí. Jistě máte plno známých, kteří buď mají pejsky, nebo znají někoho, kdo je má a nemá tolik času, aby se jim mohl stoprocentně věnovat.

 

Váš výdělek se může pohybovat od 30 až do 200 Kč za hodinu, nebo za jedno vyvenčení. Ve většině případů záleží na předešlé domluvě, na vašich zkušenostech, schopnostech, na lokaci, ve které budete pracovat a také na počtu vámi venčených psů.

 

Tak rychle nachystejte do kapsy nějaké psí pamlsky a vyrazte na placenou procházku! Haf!