Týnuš Třešničková je známá youtuberka a influencerka, která se věnuje hlavně tématům módy a sebelásky. Jaké má plány do budoucna a co stojí za jejím úspěchem?


Ahoj Týnuš, zajímalo by mě, jak ses dostala k práci blogerky? Co stojí za tvým velkým úspěchem?

Ahoj! Já se k tomu vlastně dostala úplnou náhodou. Začala jsem si před více než 7 lety psát blog, potom jsem natáčela i videa. Mám ráda módu a bavilo mě se o tuhle vášeň dělit i s ostatními holkami. Vůbec jsem v té době nevěděla, že by se tím dalo i vydělávat. Možná právě proto jsem tam, kde jsem teď. Začala jsem to dělat opravdu pouze proto, že mě to bavilo, ne s vidinou výdělku. Taky v té době byla minimální konkurence, protože youtube u nás ještě moc lidí nedělalo.

Nedávno ses po nehodě vrátila k práci youtuberky a fashion blogerky, změnil se za tu dobu nějak svět internetu a influencerství?

Asi trochu ano. V této době se přidalo už spousta holek i kluků, kteří postují fashion a jsou v tom vážně skvělí! Taky se konečně pomalu i firmy v ČR učí, že influenceři mají velkou marketingovou sílu a podle toho by měli být i finančně ohodnoceni.

Znáš se třeba s nějakými dalšími blogerkami/blogery, youtubery/youtuberkami apod.? Jste spíš přátelé, nebo naopak soutěžíte mezi sebou o followery :-)?

Jasné, potkáváme se na různých akcích, takže se s většinou známe. Kamarádky jsme hlavně s holkama, které také začínaly už před delší dobou, kdy mezi námi právě nebyla ještě žádná konkurence nebo soutěživost, ale naopak to byl konečně někdo, s kým můžeme probírat věci, které s někým, kdo není bloger, úplně neprobereš :)


pohovor

Na jaká témata se zaměřuješ nejvíce a proč sis vybrala zrovna tahle?

Převážně fashion a potom sebeláska. Fashion hlavně proto, že mě baví se pěkně oblékat už od mala. Člověk tím může vyjádřit svoji osobnost a vlastně díky ní být každý den někým úplně jiným. Téma sebelásky vycházelo vždy tak nějak přirozeně ze situace. Vždy jsem měla podle mě dost zdravý pohled jak ke svému tělu, tak mi i životní situace daly lekce a zkušenosti, které chci předat dál.

Chtěla by ses někam pracovně posouvat?

Určitě. Myslím, že je důležité se posouvat. Influencerství mě stále baví, a jak se i sociální sítě vyvíjí, musíme se i my vyvíjet a přizpůsobovat, abychom přinášeli svým sledujícím zajímavý kontent. Pracuji teď i na něčem jiném, co úplně s influencerstvím nesouvisí, takže doufám, že vše dopadne :)

Co jsi studovala za školu? Dělala jsi k tomu nějaké brigády?

Studovala jsem na obchodní akademii. Měli jsme povinnou praxi ve firmě v rámci účetnictví, ale měla jsem i brigády, jako točení zmrzky ve stánku nebo na recepci ve fitness centru.


pohovor

Máš nějakou vtipnou historku z tvých blogerských začátků :-)?

Teeda, tak to si asi nevzpomenu na žádnou konkrétní. Spíš se vždy musím smát, když se podívám právě na svoje videa, když jsem začínala :) Ty začátky byly úsměvné, ale je na nich alespoň vidět velký posun.

Vnímáš nějaké negativní aspekty toho, že jsi známá? Chtěla bys být občas radši neveřejná osobnost?

Asi jako vše, i tohle má svou negativní stránku. Je potřeba si dávat pozor na své soukromí a některé stránky svého života proto vůbec nepostuji. Někdy mě mrzí i to, co píše bulvár a že polovina z toho vlastně vůbec není pravdivá.

Je práce youtuberky a blogerky náročná, nebo je to spíš zábava?

Asi obojí. Určitě je to náročné psychicky, protože se musíme vypořádávat se spousty různými názory lidí, které nebývají vždy pozitivní a někteří lidé jsou právě pod rouškou anonymity na internetu hodně zlí. Proto je potřeba pro tohle povolání trochu hroší kůže. Ale mě to i po těch 7 letech moc baví. Spravuji si sama svoji pracovní náplň a baví mě ta kreativní stránka.


pohovor

Udělala jsi někdy něco šíleného, na co ráda vzpomínáš :-)?

Nevím, jestli je to úplně šílené. Jsem celkem klidný a rozvážný člověk, takže šílenosti nejsou nic pro mě :) Ráda vzpomínám, když jsme se v létě poprvé úplně samy se sestrou sebraly a odletěly na řecký ostrov Santorini, kde jsme si každý den užívaly jízdu na čtyřkolce, v bugině a objevovaly ostrov. To pro nás bylo trochu šílené, ale šíleně skvělé :)

Co skvělého ti přinesla tvá kariéra?

Toho je tolik! Poznala jsem spoustu skvělých lidí, měla jsem spoustu příležitostí, které bych jinak neměla a vlastně díky ní žiju svůj vysněný život a jsem spokojená.


Děkujeme za rozhovor a přejeme všem čtenářům, aby stejně jako Týnuš v pracovním životě našli to, co je baví.