Jsme na stránce s brigádami, takže co si budeme vykládat, minimálně přemýšlíš, že si nějakou najdeš, že jo. Ale jestli potřebuješ popostrčit, tak právě pro tebe máme skvělý argumenty, proč do toho fakt praštit a odhodlat se jednu brigádu si konečně vybrat. A nejsou to jen nějaký řeči vycucaný z prstu - přesně tyhle výmluvy jsme doma používali všichni zaměstnanci Fajn brigád :-)!


1. Peníze

To nikdo nečekal, že... Ale co si budeme nalhávat, peníze jsou na prvním místě, proč jít na brigádu snad pro každýho. A kdo říká, že ne, ten je chce ještě víc.

2. Můžeš být dýl venku

Rodiče si můžou říkat, co budou chtít, ale argumentem: "Mně končí směna až v 10.", prostě všechny uzemníš. A nebo ti snad mají říct, že ti peníze dají sami, ať radši sedíš doma u telky?

3. Domácí práce

Přece nemůžeš doma žehlit košile (umývat nádobí, luxovat - prostě si dosaď tu nejnenáviděnější činnost), když na tebe v práci čekají. A při větší míře šikovnosti to můžeš odsouvat tak dlouho, až to jednoduše udělá někdo za tebe.

 

4. Výmluva od učení

Když se večer unaveně vrátíš z brigády a budeš hodně odfukovat a předstírat celkovou vyčerpanost, vsaď se, že se tě nikdo nezeptá, jestli ses učil na zítřejší písemku! V nejlepším případě tě politují a donesou véču.

5. Ve škole

Pokud nasadíš smutný oči a zkroušeně vysvětlíš, že jsi zkrátka musel zaskočit za nemocnou kolegyni, třeba se nad tebou ustrne i obávaný profesor a vyvolá místo tebe někoho jinýho. A pokud ne, tak máš aspoň výmluvu pro rodiče, proč jsi dostal kouli :-).

6. Nutnost koupit si nový oblečení

Přece nemůžeš mezi lidi v těchhle starých džínech? Prostě potřebuješ nový! A každý ti potvrdí, že investovat do vzdělání a práce se vždy vyplatí :-).

7. Noví kámoši

Ve škole platíš za nerda, kterej sedí sám u oběda? Nebo chceš poznat nový kámoše, který neposlouchaj Despacito? Tady máš ideální příležitost začít s čistým štítem! Udělej ze sebe metloše, rockera anebo třeba konečně sám sebe.

 

Studenti

8. Nový poznatky

Nechci znít jako z naučnejch článků, ale ruku na srdce - kolikrát bylo fakt zajímavý, podívat se na věci z druhý strany. Víš, jak to vypadá třeba ve sklárně? Jak se vyrábí zmrzlina? Jak to funguje v kuchyni úspěšné restaurace? Jak vypadá sklad supermarketu? Už nikdy jindy nebudeš mít šanci poznat tolik různých míst a zaměstnání.

9. Vypadnout z bytu

Když nemáš prachy na to, zajít někam s kámošema, a doma ti to už leze krkem, není lepší výmluva, než jít nasbírat pracovní zkušenosti.

10. Cítit se důležitě

Ostatní kámoši seděj doma a nemají do čeho píchnout? Tak se můžeš vytahovat (však oni tam s tebou nebyli), kolika šéfuješ lidem a jak postupuješ raketovou rychlostí na pozici manažera. Jen bacha, aby tě nepřišli navštívit!

11. Zjistíš, jaká práce ti bude vyhovovat

Co si budeme vykládat, já jsem třeba zjistila, že hajzlbába nebude moje vysněná profese... Ale třeba na téhle brigádě (holka pro všechno ve Fajn brigádách) mi tak přirostla k srdci, že jsem tu už pátým rokem a to na plnej úvazek.

 


Kterej z uvedenejch důvodů ti nejvíc přirostl k srdci? Napiš nám do komentů :-). A už na nic nečekej a hurá na brigádu!