Česká Miss pro rok 2010, modelka, moderátorka, ale hlavně zpěvačka, Jitka Boho, Fajn brigádám prozradila, jak si vydělala své první peníze, přiblížila nám svou práci a prozradila tipy, jak být úspěšní. Děkujeme!


1) Jitko, jaká byla Vaše 1. brigáda?

Moje první oficiální brigáda byla asi ve 16ti letech, kdy jsem pracovala jako prodavačka u spodního prádla. Byla to vlastně hezká, čistá práce. Akorát jsem si příliš nevydělala, protože většina platu šla právě na nové spodní prádlo. :-) Pamatuji si, že jsme všechny zaměstnané ženy nosily takový úbor, neforemnou velkou kostkovanou košili. Tak jsem se občas styděla, protože jsem chtěla vypadat hezky a ono to nějak nešlo :-D. Pocházím z vesnice, takže mám za sebou i takové brigády jako sbírání a třídění brambor a dokonce čištění stájí u koní.

2) Máte nějakou vtipnou historku z brigády, či první práce?

Ta se týká právě těch koní. Jezdily jsme tam s kamarádkou vlastně bez nároku na nějaký plat, prostě jsme pomáhaly, kde se dalo. Za odměnu jsme se mohly svést na koni. Byla jsem strašně nadšená, ale pak to přišlo. Vždyť oni mne na toho koně nemohli ani dostat, natož pak z něj :-D Ale na koně jsem nezanevřela a když mám možnost, ráda se povozím.

3) Jaké byly Vaše další pracovní zkušenosti?

Myslím si, že později už jsem brigádu nehledala, začala jsem studovat a prázdniny jsem měla opravdu k relaxaci a pak už začaly pěvecké soutěže a soutěže krásy :-)

4) Co Vás vedlo k tomu, jaké jste si zvolila povolání?

Tak v současné době mne živí hlavně moderování, zpívání a občas i ten modeling. Už jako malá holčička jsem se zúčastnila mnoha pěveckých soutěží, ráda jsem recitovala a malovala. Umělecká činnost mne provází prakticky od malička.

5) Jaké byly začátky Vaší kariéry. Šlo to snadno, nebo Vám stály v cestě nějaké překážky?

Těch překážek bylo a stále je mnoho. Ale všechny tyhle těžkosti člověka posouvají mnohem a mnohem dále. Vyhrávají jen ti nejvytrvalejší. Myslím, že člověk potřebuje v životě i kousek toho štěstíčka, ale někdy je potřeba mu jít malinko naproti. Důležité je, aby si každý stál za svým a neplul s davem, aby se ničeho nezaleknul a nebál se prosadit svůj názor. I já jsem s tím měla ze začátku problém, ale časem k tomu člověk dojde. Hlavní také je, vážit si lidí, kteří nám pomáhají a zůstat pokorný.

6) Čím jste chtěla být jako malá?

Určitě to byla zpěvačka, pak trochu doktorka, veterinářka, ale stejně to první se
mne drží pořád :)

7) Vystudovala jste vysokou školu, popřípadě, jaký to mělo přínos pro Vaše současné povolání?

Mám ukončené středoškolské vzdělání na Gymnáziu Jana Palacha, kde jsem si za maturitní předměty vybrala biologii a fyziku. Mým snem byla medicína, ale po zhodnocení mých časových možností a opravdových snů jsem nakonec zůstala při zemi a začala studovat PřF UK, obor biologii-geoologii. Tam jsem ale po půl roce skončila. Bavilo mne to, příroda je moje vášeň, můj koníček, ale do budoucna to pro mne nebylo perspektivní. Raději bych se v dalších letech věnovala rozvíjení svých moderátorských a pěveckých schopností. Určitě bych ale na vysoké škole chtěla pokračovat, avšak v jiném, spíše literárním oboru.

8) Co byste poradila návštěvníkům Fajn brigád, aby byli úspěšní? Tipy, co Vám pomohly.

Jak už jsem se zmínila. Dneska nejde o to, jaké má kdo vzdělání, ale záleží jen a jen na vaši šikovnosti, najděte si něco v čem opravdu vynikáte a jste dobří, nebojte se své plány, sny a cíle zrealizovat. Každý se v životě spálí a nejenom jednou, ale bez toho bychom nemohli jít dál. Zbavte se svých obav a jděte do všeho naplno a s energií.

 

 

Líbí se ti článek? Budeme rádi za sdílení :)