Léto už se nezadržitelně blíží a s končícím zkouškovým, maturitami a státnicemi se začínáte rozhlížet po fajn brigádě na prázdniny... Určitě nemusíte zoufat, u nás najdete na výběr dostatek zajímavých příležitostí.


Ale jakou brigádu si v létě můžete užít nejvíc? Kde najdete nový kámoše, naučíte se nový věci, případně dokonce budete trávit čas venku na sluníčku a nasajete tu pravou letní atmosféru? Podívejte se na ně s námi a vyberte si tu nejlepší!

 


Záleží, jakému druhu práce dáváte přednost:

Akční letní brigády

Pokud jste aktivní člověk, který miluje adrenalin a potřebuje nějakou zajímavou a netradiční práci, máme pro vás super pecky:


1. Brigády na letních festivalech
Užijte si i mega velký fesťáky jako Hip hop kemp, Airfest, Rock for people a další! Jednoduše tam budete točit pivko nebo limo, trhat lístky a podobně. Vychutnejte si své oblíbené kapely zadarmo a ještě si odvezte výplatu :-).


2. Brigáda na koupalištíchPlavčík
Kde jinde načerpat dostatek slunečních paprsků než v pravém srdci letních radovánek? Budete vydávat jídlo / pití, prodávat vstupenky, hlídat návštěvníky, ale hlavně se budete slunit :-).


3. Točení zmrzliny
Tady je největší risk to, že přiberete 10 kilo a utratíte více, než si vyděláte. Ale jinak sladká brigáda...


4. Brigáda na táboře
Seberete bandu kamarádů, budete poroučet malým šprťouchlatům a večer si dávat špekáčky na ohni. Může vůbec být pohodovější brigáda?

 

Flexibilní letní brigády

Pokud vám jde hlavně o to, abyste si sami volili směny a mohli se tak kdykoliv sebrat a jet za dobrodružstvím - pak zvolte flexibilní brigádu, kde si sami řeknete, kdy přijdete a kdy ne.


1. Fast foody
Jestli se vám tato brigáda nezdá dostatečně fajnová na léto, uvědomte si dvě boží výhody
- mají klimatizaci (Že to není taková výhoda? Počkejte si, až bude 35 stupňů...)
- kde jinde si můžete nejdřív naplánovat výlety a party a až poté plánovat pracovní směny?

 

2. Doručování letáků
Budete venku na sluníčku, po cestě si můžete nakoupit cidera nebo zmrzku a rozhlížet se po krásách naší malebné země :-).


3. Úklidy, hlídání dětí
Obecně hodně oblíbené brigády, ale o prázdninách jsou o to lepší, že si vybíráte, kde a kdy budete uklízet, případně kdy a komu hlídat děti :-). Navíc prcky můžete vzít na hřiště a slunit se na lavičce...

Letní brigády s turisty

1. Hotely a penziony
Můžete si vybrat z větší nabídky. Chcete mluvit, šprechtit, angličtit? Pak je jasná volba brigáda na recepci. Chcete mít radši svůj klid na práci? Není problém - zvolte pokojskou. Máte zájem ujídat specialitky a být mezi lidmi, ale ne mezi zákazníky? Staňte se výpomocí v kuchyni. Chcete ukázat, že dokážete unést více než 1 talíř současně? Buďte servírkou anebo číšníkem.

 

2. Kempy
Většinou je taky na výběr více pozic, například u vstupu, v občerstvení, u koupání, apod. Můžete tu většinou spát celé léto a udělat si super prázdniny i se svou partou!

 

3. Zahraničí
To je spíše kapitola sama pro sebe, ale jestli uvažujete odjet do zahraničí, neváhejte a mrkněte na výpis nabídek do zahraničí. Nakonec - kdy jindy než právě TEĎ?

 

 


A jaká je vaše nejoblíbenější letní brigáda? Už jste si nějakou podobnou prošli? Napište, jestli byla fajn a co jste na ní všechno zažili :-).