Jaká je práce pro První novinovou společnost na pozici specialistka náboru? Více odhalí Pavla Hrabánková.


Jak dlouho působíte v První novinové společnosti? Jaké byly vaše začátky?

Ve firmě působím od roku 2018, kdy jsem začínala jako doručovatel při rodičovské dovolené, po 6ti měsících jsem se přesunula na pozici koordinátora distribuční sítě a v roce 2020 jsem začala pracovat na pozici specialisty náboru.

Co přesně máte jako náborový specialista na starosti? Co je na této práci nejzajímavější?

Jako náborový specialista přicházím jako první do kontaktu s uchazeči, kteří se uchází o pozice zveřejněné na pracovních portálech i z dalších zdrojů, kde pozice zveřejňuji. Při své práci jsem v kontaktu s různými typy osobností, kteří mi zpestřují den. Nejzajímavější na naší práci je různorodost při setkávání se s uchazeči, zajímavosti, které se od nich dozvím a náborové činnosti, které nikdy nekončí.

Jaké otázky vás zajímají během pohovoru? Co vás na uchazeči zajímá nejvíce?

Při osobních setkáních se snažím poznat uchazeče ze všech úhlů, jak je známo, „papír snese vše" ne vždy se informace z životopisu shodují s realitou. Mám ráda, když kandidát zná svou cenu, je si vědomý svých kvalit a zkušeností, které nám může předat.

Jaké hledáte pozice a jak se vám daří je obsazovat?

Nejčastěji hledám doručovatele a další pozice do distribuční sítě. Dále obsazuji centrální administrativní pozice. Dříve či později se nám pozici obsadit podaří. Snažíme se dávat šanci i absolventům a lidem bez praxe, kterým vše potřebné k vykonávání práce ukážeme a předáme.

Existuje něco, čím se lišíte od konkurence a díky čemu se vám daří?

Lišíme se tím, že zaměstnancům umožňujeme časovou flexibilitu a přizpůsobení práce jejich osobnímu životu. Umíme práci nabídnout široké škále uchazečů od studentů, matek na mateřské a rodičovské dovolené, důchodcům, až po osoby zdravotně znevýhodněné.

A co vaše koníčky? Jak trávíte svůj volný čas?

Většinu volného času trávím s dcerou, a ve zbývajícím čase závodně tancuji hip hop a street dance, letos jsme se stali mistry ČR. Ráda si i přečtu zajímavou knihu u které relaxuji.

Máte nějaké sny či přání do budoucna?

Přání do budoucna bych měla, ale raději si je nechám pro sebe.