Zajímá tě, jestli na brigádě v Tescu můžeš povýšit z pokladní/ho na manažera a jak třeba vypadá všední den provozní personální partnerky? Pak neváhej a mrkni na rozhovor!


Míšo, vy zastáváte pozici Provozní personální partnerky - co to vlastně znamená? Co vše máte na starosti?

Starám se převážně o to, abychom měli na všech obchodech dostatek zaměstnanců. Dále pečuji o naše nováčky, spolupracuji se středními školami a hlavně se snažím být partnerem pro ředitele, manažery, ale i všechny ostatní kolegy v oblasti pracovněprávních záležitostí. Dále jsem zde pro všechny kolegy, pokud mají nové nápady nebo doporučení, které by se svým zaměstnavatelem rádi sdíleli. Pak v případě, kdy mají zájem se rozvíjet a řeší, kterým směrem se jejich kariéra bude ubírat. A v neposlední řadě jim pomáhám se zapojením do mimopracovních aktivit a podporuji jejich angažovanost v zájmových či charitativních projektech. Zkrátka jsem tu ve všem pro ně :-).

Jak vypadá váš všední den, vaše pracovní náplň?

Má práce je velice různorodá a od toho se také všechno odvíjí. Každý den je úplně jiný, protože každý obchod má jiné potřeby a řeší jiné problémy. Je třeba přistupovat k nim zcela individuálně. Mám na starosti v rámci svých obchodů stovky zaměstnanců, takže nikdy nedokážu odhadnout, co mě ten den čeká. Praxe je ovšem taková, že přijedu na obchod, setkám se s ředitelem, probereme náborové potřeby a personální situaci, sejdu se s manažery a řekneme si, co je trápí, v čem bych je mohla podpořit a naopak co od nich potřebuji já a pak se již věnuji samotným zaměstnancům. Moc mě to baví, práce s lidmi mě velmi naplňuje.

Začínala jste v Tescu přímo na této pozici, anebo jste se vypracovala z nějaké nižší?

V Tescu jsem začala pracovat před 6 lety a to jako brigádník na pokladně. Po půl roce jsem dostala pracovní smlouvu na pozici Pokladní a postupně se rozvíjela na další pozice související se službami zákazníkům. Prošla jsem si kompletně celé oddělení a asi po roce a půl jsem se začala trénovat na manažera. V roce 2015 jsem začala působit jako Manažer služeb zákazníkům a poté jsem přešla na personální oddělení jako Personální manažer. Od roku 2017 jsem na pozici Provozního personální partnera a mám na starosti 9 obchodních jednotek.

Jak to vlastně v Tescu funguje? Může se vypracovat i zaměstnanec nebo brigádník například z pokladní/ho na manažera?

Tesco má jedinečný rozvojový program pro zaměstnance, kteří mají chuť a zájem se rozvíjet. Není tedy vůbec vyloučeno, že se brigádník může vypracovat na manažera nebo dokonce až na ředitele obchodu. Máme také skvělý program Graduates pro absolventy vysokých škol, který je obzvláště na Moravě velice úspěšný.