Martin Bondue - již 6 let pracuje v Decathlonu, pochází z Francie a nyní žije v České republice


1. Proč sis vybral právě Decathlon?

Moje cesta s Decathlonem začala ve Francii, když jsem byl ještě dítě. Vždy byl pro mě super zážitek jít do Decathlonu, kde bylo tolik věcí pro všechny sporty a mohl jsem si produkty vyzkoušet. Poté jsem byl zákazník a nakonec během 4. ročníku univerzity jsem zažil první profesionální kontakt s Decathlonem. Jednalo se o stáž, po které následovala možnost začít oficiálně pracovat ve firmě jako vedoucí oddělení v Kipstadiu, našem vývojovém centru pro týmové sporty v Lille. Decathlon je ve Francii velmi oblíbený pro kvalitu svých produktů, ale také jako zaměstnavatel. Jde o synonymum bezpečnosti, kariéry, výzvy a samozřejmě hlavně sportu. Jakmile jsem podepsal smlouvu, věděl jsem, že je to začátek dlouhého, náročného, ​​ale slibného dobrodružství.

2. Co tě na práci v Decathlonu baví?

Během 6 let mi Decathlon dal možnost postavit se sám sobě, vystoupit ze své komfortní zóny, riskovat. A vždy se to vyplatilo a naučil jsem se z těchto zkušeností něco nového. Hrozně se mi líbí, že když v Decathlonu někdo něco opravdu chce a dělá vše, co je potřeba, aby se to stalo skutečností, tak ho firma podpoří a posune danou věc kupředu.

3. Jak zvládáš skloubit práci v Decathlonu se svým volným časem?

To je těžká otázka, protože s Decathlonem je spojeno hodně mého volného času a zejména teď, když žiji tady v České republice. V Decathlonu najdete hlavně lidi se stejným myšlením, stejnými koníčky, takže je velmi snadné vytvářet spojení, přátelit se, sportovat a tak dále... Ve Francii to bylo trochu jiné, protože tam jsem měl své přátele ze školy, mého sportovního klubu a všeho, co jsem znal před Decathlonem. Přišel jsem do České republiky hlavně kvůli Decathlonu. Ale jinak je to jen o organizaci, stejně jako při mém studiu je na všechno čas díky ní. Se správnou organizací není nic nemožné. A víte, jestli jsem se v Česku naučil jednu věc, tak to, že ať máte jakékoliv množství práce, vždycky se najde čas na pár piv s přáteli.