Chceš vědět, kolik si vyděláš v Burger Kingu, jak velkou budeš mít slevu na jídlo a jestli tam najdeš nový kámoše?

 

Ptáš se, jestli se tahle brigáda dá zvládnout i ke škole? Tohle všechno a mnohem víc ti prozradí brigádník, který tam sám pracuje :-).


Jaká je brigáda v Burger King? Co všechno je náplní práce?

Brigádu v Burger King bych zhodnotil jako asi nejlepší možnost, jak si vydělávat v mladém věku peníze, poznávat nové lidi a naučit se spoustu užitečných věcí do budoucího života jako například lepší komunikační dovednosti, dobré vycházení s hosty a časem i školení nových zaměstnanců. Obecnou náplní je celkový správný chod restaurace, což zahrnuje obsluhu hostů, přípravu sendvičů, úklid apod.

Jak jsi tu spokojený? Jak dlouho tady pracuješ a kolik si zhruba vyděláš za měsíc?

Pracuju tady přes rok a jsem zatím spokojen, měsíčně si vydělám okolo 6-8 tisíc přes školní rok a o prázdninách přes 10 tisíc, což mi stačí na to, abych pokryl své výdaje. Samozřejmě, že bych chtěl v budoucnu vydělávat více, ale myslím si, že v 17 letech je to slušný příjem.

Dá se zvládat brigáda v Burger King i se školou, nebo je to náročné?

Samozřejmě, že dá :-). Směny si plánujeme podle sebe, takže jsou u nás brigádníci (jako i já) kteří pracujou třeba jenom o víkendu, aby měli přes týden čas na školu a učení.

Můžeš si sám volit směny podle svého rozvrhu?

To je jedna z obrovských výhod, bez které bych nemohl u AmRestu pracovat, protože nejsem příliš časově flexibilní člověk. Požadavkům na směny je v 99% případů vyhověno, takže se nemusím bát, že bych musel rušit jiné plány kvůli práci.

Co ti tady nejvíc vyhovuje? Jaké jsou největší výhody této brigády?

Nejvíce mám rád náš kolektiv, díky kterému se pracuje mnohem lépe. Mezi další výhody patří již zmíněné směny podle svého rozvrhu, sleva na jídlo nebo různé bonusy za vyhrané soutěže :-).

Máte třeba nějakou slevu na jídlo :-)?

Pokud jsme na směně, tak máme celé menu, které zahrnuje sendvič, hranolky a pití za 45,- Kč, což je z původní ceny méně než polovina. Jinak máme mimo směnu slevu 25% do všech restaurací patřících pod AmRest (Starbucks, KFC, Burger King,…). Jedinou nevýhodou je, že tuto slevu můžeme využít pouze jednou denně :-(.

Stala se ti nějaká vtipná příhoda během práce?

Jednou u nás byla například nakupovat paní Lucie Borhyová a já byl na kase. Moc se na televizi nedívám, takže jsem nevěděl, kdo to přesně je, i když mi někoho připomínala. Objednávala si u mě a já jí bral jako klasického hosta, strašně jsem se divil, proč se na ní kolegové tak uchváceně dívají. Poté, co odešla, jsem se zeptal ostatních, kdo to byl, že z ní byli tak očarovaní. Všichni se mi začali smát a dívali se na mě, jako bych byl z jiné planety, že neznám tak známou českou osobnost :-D. Samozřejmě jsem to bral z legrace, ale od té doby si dávám raději pozor na známé tváře :-).

Je tu spíše více brigádníků nebo zaměstnanců? Máte dobrou partu :-)?

Momentálně u nás lehce převažují brigádníci, ale obecně to bývá půl na půl. Partu máme skvělou, jak jsem již výše zmínil. Je to jeden z hlavních důvodů, proč mám tuto práci rád. Scházíme se občas i mimo zaměstnání, snažíme se pořád utužovat náš kolektiv a myslím si, že se nám to daří dobře :-).

Dala ti brigáda pro Burger King i jiné věci kromě vydělaných peněz?

Především jsem díky ní poznal super lidi, naučil jsem se komunikovat s hosty, zlepšil si své prodejní dovednosti, získal jsem větší rychlost při práci… Je toho spoustu.

Je v Burger King možnost pracovního postupu?

Ano, já sám jsem toho důkazem. V srpnu 2015 jsem složil zkoušky a postoupil jsem na pozici expert, kde je mou náplní zaučování nováčků a zlepšení prodeje. V budoucnu bych chtěl zasednout na místo manažera. Tady ovšem hranice nekončí, jednou to třeba můžete dotáhnout až na oblastního ředitele :-).

Co bys chtěl dělat v budoucnu? Máš nějakou vysněnou práci?

Po dokončení střední školy a složení maturitní zkoušky, mám v plánu studium na Univerzitě obrany v Brně. Mým snem je stát se vojenským pilotem.

Kde si představuješ sám sebe za 5 let :-)?

Nejspíš už budu žít sám mimo domov, ať už to bude v Brně na koleji nebo třeba někde v zahraničí. Láká mě exotika, takže bych si klidně dokázal představit sám sebe někde v africkém kmenu nebo v nějaké vysokohorské krajině. :-D Pokud mi ovšem nevyjde má vysněná práce :-).