Poohlížíte se po práci, nebo naopak po zaměstnancích? Pro obě tyto skupiny jsou vhodné pracovní veletrhy. Právě na nich můžou firmy během víkendu získat velké množství kontaktů, stejné jako návštěvníci, kteří mohou na veletrhu získat své vysněné místo. Přinášíme vám krátké shrnutí těch nejznámějších, které můžete letos nebo v příštím roce navšívit. 


Jobs Expo

Mezi české nejznámější a také největší veletrhy patří právě Jobs Expo. 4. ročník mezinárodního veletrhu pracovních příležitostí se uskuteční v březnu příštího roku. Konkrétně od 27. do 28. března 2014. Opět se uskuteční na výstavišti v Praze Holešovicích. Během pouhých dvou dnů navštíví tento veletrh několik tisíců návštěvníků hledající zaměstnání.

 

Tento ročník bude zajímavý také tím, že současně bude probíhat mezinárodní jazykový a vzdělávací veletrh s názvem Lingua Show 2014. Více informací najdete na www.jobsexpo.cz

Career Days

Career Days je známým pražským pracovním veletrhem. Velkou zajímavostí tohoto veletrhu je to, že nabízí také Career Days Online. To znamená z pohodlí vašeho domova. Pokud tedy nemáte zrovna cestu do Prahy, nevadí. Před samotným veletrhem probíhá Career Days Online. Online verze veletrhu je určena hlavně vysokoškolákům a absolventům, kteří se chtějí dozvědět, v čem spočívá obsah práce, které firmy nabízejí.

 

Letošní veletrh se konal na začátku listopadu. Zúčastnily se ho takové firmy, jako např. ING nebo KB. Tento veletrh se těší velké oblibě mezi veřejností. Více informací na www.careerdays.cz.

iKariéra

Vysokoškolákům bude jistě vyhovovat, že se nejedná o jeden veletrh organizovaný na jednom místě v pevné datum, ale o několik menších akcí organizovaných na půdě vysokých škol. Nemusíte tedy nikam jezdit, tento veletrh přijede za vámi. Organizátoři přijedou s veletrhem do Prahy, Brna, Liberce, Plzně a také Zlína. Na další informace se můžete podívat na oficiálním webu veletrhu www.seznamsesfirmou.cz/veletrhy

Job Challenge

Tento veletrh práce pro studenty a absolventy VŠ se odehrává v Brně. Veletrh se uskutečnil 13. listopadu. Jednalo se již o 7. ročník, jedná se o již zavedený veletrh. Očekávaná návštěvnost byla až 3000 studentů z různých vysokých škol. Na veletrhu vystavovalo více jak 60 společností. Více info na www.jobchallenge.muni.cz.

 

Mezi další známé pracovní veletrhy v České republice patří např. Mezinárodní strojírenský veletrh, Profesia Days, JobFair MSV, Kariéra PLUS nebo např. European Jobday.