Přemýšlíte, kterým směrem jít? Který vysokoškolský obor studovat? Kromě klasických oborů, jako je ekonomie, management, medicína nebo např. práva si můžete vybrat i z opravdu velmi extravagantních oborů. Pokud jste spíše na konzervativní obory, i na takových se mohou najít velmi zajímavé předměty. O které obory a předměty se jedná?


Vinařství

Pokud patříte k té části populace, která zbožňuje víno, vinařství by mohlo být oborem snů. Studovat ho můžete samozřejmě na Moravě a to konkrétně v Brně. Po zvládnutí teoretických základů, jak správně vypěstovat víno a jak se o něj správně starat se přesunete do Lednického areálu, kde si to při povinné praxi vyzkoušíte na vlastní kůži. Určitě vás bude také zajímat, že součástí výuky je i hodnocení jednotlivých vín. Tedy ano, ochutnávka. Milovníci vína si tedy opravdu přijdou na své.

Rekreologie

Rekreologie, tedy věda o rekreaci je obor, který můžete studovat v Olomouci nebo v Ostravě. Oč se jedná? Naučí vás, jak správně v dnešní uspěchané době relaxovat a odpočívat a tyto znalosti předávat dál. Kromě znalostí např. z biologie, sociologie nebo psychologie bude vaší velkou studijní náplní sport, a to všeho druhu. Přes fotbal, basketbal, až třeba po takový windsurfing.

Frisbee Ultimate

Jedním z předmětů, které můžete v rámci oboru Rekreologie navštěvovat, je také např. Frisbee Ultimate. Ano, je to tak. I na vysoké škole můžete dostat kredity za hraní si s frisbee.

Proč Harry Potter?

Dalším, velmi zajímavým vysokoškolským předmětem, tedy alespoň pro fanoušky Harryho Pottera, je jistě předmět s názvem – Proč Harry Potter? Zdá se vám to divné? Nemusí. Tento předmět se vyučuje na filozofické fakultě v Pardubicích. Otázky typu: „Proč je kniha Harry Potter tak úspěšná? Co nám tento úspěch říká o naší společnosti?“ Tak na tyto otázky dostanete v rámci předmětu Proč Harry Potter odpověď.

Lego Dacta

Předmět určený všem fanouškům Lega vyučovaný na univerzitě v Plzni, oceněný dvěma kredity. Všechny přednášky zapojují Lego jako primární symbol vzdělávání. Dozvíte se např. informace o využití Lega v rámci výuky na základních školách, celkový pohled na Lego včetně jeho historie a mnohé další zajímavosti. No neberte to.

 

 

Ještě stále si chcete zvolit klasické obory bez těchto vychytaných předmětů? ;-)