Klasika v naší době je holt mít brigádu. Jak jinak si vydělat na pivko a diskotéku (pro rodiče překlad: na knížky a limonády s holkama/klukama)? Každý není takový šťastlivec, aby natáhl ruku a příbuzní vysolili potřebný obnos. Takže jsme se teď pro vás mrkli na to, které brigády jsou nejoblíbenější.


Letní brigády na fesťácích

Tak tyhle bezkonkurenčně vedou. Když se zamyslíte, co může být lepší – být zdarma na fesťáku, užívat si hudby a koček/kocourů, být důležitej (točíte pivko, co je tady důležitější?) a mít za to fajn lováky. Někdy je práce sice náročnější (bourání podia), ale ten zbytek pořád stojí za to.

Hlídání dětí

Jasně, tahle brigády je jen pro holky. Ale pro ně je to fak jednička, pokud mají rádi malinkatý dětičky, ježišmarja, ty seš roztomileeeeeej …

Recepce

Ok, opět jen pro holky. Ale taky pohodička, můžete flirtovat s pěknejma podnikatelama s tím super bourákem, co stojí venku …

Prodavač/ka

Ne, nebudu vás tady přesvědčovat, jak nás baví pracovat s lidmi, jak jsme kreativní a milí ke všem … Prostě se tady dá skvěle učit! Když nemáte narvanej krám, klasicky vytáhněte učebnici a doma máte večer klid. Zabijete dvě mouchy jednou ranou a navíc – když si uvědomíte, že vás platí za učení … Pocit k nezaplacení.

Administrativa

Tak tahle brigáda není moc vtipná, ani sranda se z ní dělat nedá. Ale chce to každej - a víte proč? Nemusíte nic umět dopředu, protože každá firma má svůj systém. Navíc to pak skvěle vypadá v životopise. Škoda, že je to většinou hůř placený než servírka … A to nás vede k ...

Servírka/číšník

Jo, tohle sice chce taky každej, ale jen do doby, než dostane do ruk 6 talířu a teď dělej! Žádná legrace vylejt štamgastovi do klína horkou svíčkovou anebo mu (omylem) zapíchnout vidličku do nohy (to se stalo, fakt!). Jediný, co vás tady nakonec udrží, jsou ty dýška. Asi větší pohodička je v kavárničce nebo za barem než v narvané restauraci. Na druhou stranu – pokud si uděláte známosti v pětihvězdičkovým podniku, určitě to nebude k zahození ;-).

Brigáda na letním táboře

Tohle je asi největší pohoda pro letní flákače, kteří nevědí, kam to na léto zapíchnout. Zajedete s partou, přes den hrajete hry s partičkou děcek, večer kalíte s partičkou kámošů. Do toho koupačky, výlety, noční stezky odvahy, kde můžete beztrestně vylekat všechny ty spratky, kteří vás před den pořád otravujou. Jen to není zas tak luxusně placený. Ale zažijete léto jak víno. A pořád lepší než proválet dva měsíce na gauči u bedny.

 

Nejlepší brigáda hlasování