Přečtěte si rozhovor se zaměstnankyní Květou Škrabalovou ze společnosti Teamium.


1. Proč jste si vybrala právě tuto firmu?

V dnešní době ucházet se o práci a mít v životopise "vozíčkář" není vůbec jednoduché. Když jsem hledala práci, obešla jsem na 20 pohovorů a všude narážela na bariéry. Ovšem, ne vždy to byly pouze schody, nebo úzký výtah, ale hlavně předsudky bez snahy vyzkoušet, jestli i člověk s fyzickým handicapem, dokáže zastat a odvést dobrou práci a být tak platným členem a silou v pracovním kolektivu. Na základě mého zaslaného CV mě kontaktovala jistá paní Frýbová, od které jsem dostala kontakt na paní Andělovou. Záhy jsme se domluvily na schůzce a asi za necelé dva měsíce jsem nastupovala do zcela nového projektu - rozvoz obědů pro seniory.

2. Na jaké pozici pracujete a co všechno to obnáší?

V současné době mám na starost objednávky služeb pro seniory (pedikúra, manikúra, úklidy domácností). Také plánuji Senior taxi, který naše firma provozuje ve spolupráci s městskou částí Brno Žabovřesky a Prahou 6. A také mám na starost roznosy letáků, které si sami tvoříme, tiskneme a do schránek po celém Brně je distribuují naši zaměstnanci a kolegové. Na těchto letácích samozřejmě prezentujeme pouze služby, které firma Teamuim nabízí seniorům po celém Brně.

3. Co vás na práci nejvíce baví a co vás nejvíce motivuje?

Vždy jsem chtěla pracovat v sociální oblasti a pomáhat lidem.Takže tady jsem se maximálně našla. Moje práce je velmi různorodá, každý den jsem v kontaktu s klienty a s báječným, přátelským kolektivem, který ve firmě máme. Díky tomu, že se Teamium neustále rozšiřuje a nabízí klientům další a další služby, jsem součástí stále něčeho nového. Pořád se posouváme vpřed, zdokonalujeme a rozšiřujeme a i to mě na tom moc baví. Máme ve firmě úžasné vedení, které svou práci dělá s obrovským citem a to ve směru ke všem, každý z nás zaměstnanců, je platným členem, každý je osobnost. Cítím se v této firmě velmi dobře a příjemně. Po konci zkušební doby jsem řekla, že vlastně nechodím do práce, ale do fajn kolektivu, dělat něco, co mě neskutečně baví a jako bonus za to ještě dostanu zaplaceno. Za tím si stále stojím, i když už budu ve firmě v dubnu 2 roky.

4. Máte v práci dobrý kolektiv? Trávíte spolu někdy i volný čas?

Ano, máme dobrý kolektiv a trávím s některými i volný čas. Samozřejmě, že tak jako v každém kolektivu, tak i v tom našem, si ne vždy lidé lidsky sednou, ale to je přirozené a v pořádku, hlavní je, že je od každého snaha, aby to fungovalo po pracovní stránce.

5. Kdybyste měla popsat firmu ve třech větách, co byste řekla?

Tři slova - umí to s respektem, férově a lidsky.

6. Čemu se ráda věnujete ve svém volném čase? Máte nějaké koníčky?

Když nepracuji, hlavně hodně času věnuji svému čtyřnohému parťákovi, na kterého čas v práci moc nemám. Jinak ráda cestuju, čtu, podívám se na dobrý film. Když je příležitost nebo možnost, ráda lyžuju nebo si zahraju ping pong. Mám ráda společnost, jsem pro každou srandu a zábavu.

7. Co byste chtěla dělat v budoucnu? Máte nějakou vysněnou práci?

Už ji mám!