Život nám občas připraví velmi nelehké chvíle, ze kterých se buď můžeme zhroutit nebo je pojmout jako výzvy a poprat se s nimi. Protože za šťastný život má smysl se rvát! Díky tomu získáváme spoustu cenných zkušeností, jsme sebevědomější, nacházíme nový směr a žijeme lépe a radostněji.


Každý máme život ve svých rukách. Život se nám neděje, život si tvoříme. Všechno to, co dnes děláme (nebo neděláme), se projeví v naší budoucnosti. Tím vás nechci strašit! Chci jen připomenout, že pokud jsme se díky své (ne)činnosti dostali do nepříznivé situace, tak se z ní můžeme dostat i ven. Záleží to jen na nás! Fňukáním, stížnostmi a svalováním viny na druhé toho ale nedocílíme.

 

štěstí 

Ať už vnímáme, že jsme se dostali na dno vlivem nepříznivých okolností nebo nás do bahna někdo popostrčil, jste to vy a JENOM VY, kdo vám pomůže. Jak řekl Mark Twain: „Budeš-li někdy hledat pomocnou ruku, najdeš ji na konci svého ramene.“ To samozřejmě neznamená, že nemůžete o pomoc někoho požádat. Pomoc ideálně hledejte u lidí, kteří mají s danou problematikou svou vlastní zkušenost, popř. se jí dlouhodobě věnují. Pokud budete chtít zbohatnout, tak si taky pro radu nepůjdete k nejchudšímu strýčkovi, ale zaměříte se na lidi, kteří bohatí jsou a budete se učit od nich.

 

Poslední dobou vnímám jako nepříznivou situaci i to, když se rochníme „v klídku a smrádečku“ na jednom místě a nikam se nepohneme, nic se nenaučíme. Libujeme si ve své komfortní zóně, ale na druhou stranu pořád cítíme takový divný pocit, že to není úplně tak super, jak se tváříme. Třeba jste si taky bláhově mysleli, že po škole se už nebudete muset konečně učit. Chachá, jaký omyl! Pokud se neučíme, život nás naučí! :-) Prvním, druhým, třetím zaměstnáním, založením rodiny či bankrotem učení nekončí.

 

štěstí

 

Abychom neshnili ve své komfortní zóně, kde je to tak fajn, je potřeba se soustavně vzdělávat nebo se učit nové věci. Ještě před rokem jsem na našich firemních poradách nechápala své kolegyně, co všechno dělají a PROČ to dělají? Nyní je za to obdivuji a uvědomuji si, jak moc je to pro život důležité. Jakákoliv akce vyvolává reakci. Na začátku může být „jen“ touha něco prožít nebo nutnost něco se naučit. Za nějaký čas z toho může být ale vysněné zaměstnání/byznys, skvělé vztahy či cestování po celém světě. Nikdy totiž úplně přesně nevíme, kam nás ten první krok vlastně dovede. Na začátku může být třeba jen snaha pomoci sobě – a za pár let žijete krásný život a máte kolem sebe komunitu lidí, kteří hledají pomoc u vás a nakupují vaše on-line kurzy.

 

Naopak pokud se svou nepříznivou situací nic neuděláte, nic se nezmění. Jestliže nepůjdete svému štěstí naproti, budete na něho marně čekat. Samo nepřijde. A vy budete dál ležet na gauči a závidět sousedce, že má parádní život a dělá, co ji baví. Ale to, že pro to musela zvednout zadek, nespočet nocí nespala a roky makala, to samozřejmě raději přejdete.

 

Takže pokud chcete se sebou a se svým životem něco udělat, jděte do akce! Nevymlouvejte se na nedostatek talentu, času či peněz a urvěte si svůj kousek štěstí. Nebojte, je ho dostatek pro všechny! ;-)