Máte naplánovanou brigádu a jste zvědaví, s kým se tak potkáte? Máme pro vás průvodce brigádníků! Ať víte, na co se připravit :-).


1. Kalič, hulič

Vlastně pořádně neví, jak se tu ocitl, ale rozhodně bude mít kocovinu, případně bude hledat okno, ze kterýho by si zahulil. Skámoší se hned, ale nad polovinou obrací oči v sloup. Srandu má ze všeho a ze všech, protože má otupělý smysly, nic ho nerozhází. Rozhodně dobrej parťák, pokud nejsi pracant.

2. Pracant

Tak tomuhle jde o výsledky, skvělou vejšku, luxusní doporučení, kariérní postup. Radši se nebude zdržovat povídáním s nickama (rozuměj: s tebou), protože on má naplánovanou růžovou budoucnost. Mládí vyměnil za zářivý zítřky ve Ferarri a utěšuje se tím, že se s největšíma frajerama potká ve fast foodech, kde si od nich koupí hrancle.

3. Koketa

Často klasická barbína. Blond vlásky (pokud jsou rodiče zazobaní, tak prodloužený), gelový nehty, umělý řasy, mini, ve který se nemůžou ohnout pro krabici, tak mává řasiskama na kluky, ať to udělají za ni.

4. Borec

Frajer, kterej si nemůže nechat nic líbit. O šéfovi za zády vykládá, jak mu to dá sežrat a všichni mu můžou... Bývá cílem koket a na brigády vyráží hlavně proto, aby nějakou sbalil. Když ho vidíte, nemůžete si nevzpomenout na Dylana z Beverly Hills.

5. Šprt

Odnož pracanta, ale může být míň progresivní. Rozhodně si nedovolí jakkoliv neposlechnout šéfa, nedejbože projevit odlišný názor . Bude přemlouvat i vás, ať neblbnete a makáte. V horším případě vás napráská.

6. Radílek

Nechci ti radit, ale když to uděláš takhle... Tak neraď, zařvete! Ale ani to nepomůže. Sám nic neudělá, ale chodí kolem a ví všechno nejlíp. Co na ně zabírá? Nevím, zkuste cokoliv a pošlete tipy.

7. Flákač

Odnož kaliče a huliče, jen k němu nutně nepatří kocovina nebo dým. Ani není jistý, že s ním bude sranda, nejspíš jen bude hledat místa, kam se může zašít a schrupnout si. Ideální dvojka s asociálem, zapřisáhlej nepřítel pracanta.

8. Asociál

Neboli "divnočlověk" v černé s patkou. Sedí v koutě, s nikým nemluví. Dřív se jim říkalo emo, ale už to není IN. Bojíte se ho nechat s nožem v kuchyni.

9. Stydlín

Nejspíš je poprvé na brigádě a na vás, starý mazáky, si netroufne. Na všechno kejvne a určitě za vás udělá i nějakou tu prácičku, když budete vypadat hodně suverénně. Bude vděčnej za jakýkoliv přátelský gesto.

10. Big boss

Léčí si mindráky tím, že se snaží rozkazovat kdekomu (hlavně vám, že jo), ale jakmile se otevřou dveře pravýho šéfa, tak je nejponíženější služebníček. Asi má malej ... Nos.

11. Uchichtaný kámošky

Stačí jen, abyste prošli kolem a uslyšíte šepot končící výbuchem smíchu. Takže si zvykněte na to, že se celej den budete ptát sami sebe: To mám flek na obličeji? Táhne se za mnou toaleťák? Mám špenát mezi zuby?

12. Vaše velká světová osudová láska

Jo, tak to se stává... Ale v románech! Nebo jsi fakt někoho na brigádě potkal? A chodil/a s ním/ní dýl než týden? A nezdálo se ti to jen?

 

 

Potkal jsi někoho zajímavýho na brigádě? Anebo vážně číslo 13? Napiš nám. A tenhle článek ber jako srandu, ale v kom by ses nejspíš poznal :-D?