Náš tým navštívil letos v září Snídani s Novou. S diváky se podělil o aktuální informace, které má ze světa brigád. Prošvihli jste vysílání v přímém přenosu? To vůbec nevadí, protože tu pro vás máme shrnutí všeho důležitého v článku. 


Pokud si potřebujete přivydělat nějaký ten peníz navíc pravidelně po celý rok nebo jen jednorázově, tak brigády jsou oblíbeným způsobem, jak toho docílit.

 

Ať jste student, pracující, aktivní senior nebo třeba na rodičovské dovolené, tak máte šanci. Stačí jen vědět, jak se do toho pustit správně.

 

Velkým bonusem je navíc i to, že si díky brigádě můžete najít nové přátele, vyzkoušet různé profese a zjistit tak, zda vás zaměstnání bude vůbec v budoucnu naplňovat.

 

3 základní tipy, jak si můžete najít brigádu

Sežeňte si přivýdělek snadno a rychle s naší pomocí. Kde začít?

 

1) Mrkněte na web a přihlaste si odběr pravidelného newsletteru

Na Fajn brigádách je denně i 600 nových nabídek z různých měst ČR. Proto doporučujeme sledovat náš web Fajn-brigady.cz :-)

 

Chcete být upozorněni e-mailem o nových brigádách? Nastavte si, že vám budeme každý den nebo třeba týdně posílat v newsletteru seznam všech aktuálních inzerátů podle vámi určených parametrů, tj. lokality nebo pozice.

 

Projevit zájem je pak jednoduché – stačí využít tlačítko ODPOVĚDĚT, zavolat na číslo v konkrétní nabídce nebo udělat obojí zároveň pro zvýšení šancí svého úspěšného přijetí.

 

NÁŠ TIP: Bydlíte ve městě s menším počtem obyvatel? Nachte si zasílat brigády i z jiných větších lokalit, co jsou poblíž. Společnosti totiž často vkládají inzeráty tímto způsobem, aby sehnali dostatek pracovníků. Pokud jste například z Karviné, nastavte si i Ostravu, ať máte větší výběr inzerátů.

 

apka

 

2) Stáhněte si naši mobilní aplikaci Fajn brigády do svého Androidu nebo iPhonu

Máte neustále telefon při sobě, ale k PC nebo notebooku sedáte až k večeru? Sežeňte si brigádu přes naši apku Fajn brigády stejně jako už více než 100 000 uchazečů před vámi. Navíc nejlepší hodnocení ve své kategorii mluví za nás, tak stahujte! Stačí jen 3 minuty od instalace a máte nastavené pravidelné zasílání do vašeho telefonu. Pak už jen další 3 minuty stačí na to, abyste si vytvořili životopis. Rychlé, snadné a navíc vždy po ruce. 

 

Snídaně s Novou

 

3) Nachystejte si životopis a motivační dopis dopředu

Pokud chcete zaujmout už na první dobrou, připravte se. I když po vás firma životopis nevyžaduje, posílejte ho automaticky, zapůsobíte 100% pozitivně. Samozřejmě chápeme, že psát jen „mám zájem“ nebo „více info“ je rychlé, avšak nemusí to být to nejlepší řešení. Na některé personalisty může tento projev působit nezdvořile a zbytečně tak sníží vaše šance na úspěšné přijetí. 

 

Snadno si tak dopředu můžete nachystat pár vět nebo klidně i celou zprávu, kterou snadno zkopírujete a nemusíte se žádným složitým vymýšlením zdržovat. Stačí třeba jen obecné: „Dobrý den, velmi mě zaujala vaše nabídka brigády. Splňuji všechny vaše požadavky a rád bych se o toto místo ucházel/a. Mohu nastoupit ihned. Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den.“

 

Už přestaňte ztrácet čas a pojďte do toho taky! :-) 

Jaké smlouvy můžete jako brigádník mít

Marek Bubelín ze společnosti Adecco v reportáži ve Snídani s Novou srozumitelně vysvětlil rozdíly mezi smlouvami pro brigádníky, které pravidelně řeší v personální agentuře. My je proto krátce také shrneme, ať jste informovaní. 

 

Co můžete podepsat a jaké se na jednotlivé typy smluv pojí povinnosti či omezení?

 

1) Dohoda o provedení práce (DPP)

Při zaměstnání na DPP počítejte s omezením na 300 odpracovaných hodin za rok u jednoho zaměstnavatele. Váš výdělek také nesmí překročit 10 000 Kč/měsíc, protože jinak byste odváděli sociální i zdravotní pojištění.

 

2) Dohoda o pracovní činnosti (DPČ)

Při zaměstnání na DPČ se na vás nevztahuje hodinové omezení, ale platí pravidlo, že za týden byste neměli odpracovat více než 20 hodin. Zároveň musíte od částky 3 000 Kč/měsíc odvádět sociální i zdravotní pojištění. Do částky 2 999 Kč/měsíc odvádíte srážkovou daň, od 3 000 Kč/měsíc pak zálohovou daň.

 

Ani u jedné ze smluv nemáte nárok na dovolenou ani jiné benefity, pokud zaměstnavatel neurčí jinak.

 

Snídaně s Novou

Které brigády patří nyní mezi nejoblíbenější? 

Každoročně se poptávka po pracovnících i nabídka brigád mírně mění, avšak jak tomu je letos? Dle našich statistik se nevíce lidí hledá na úklid, prodavače/ky, avšak mezi uchazeči se drží mezi oblíbenými pozicemi inventury, administrativa nebo třeba doplňování zboží. 

 

Kdo chce, brigádu si díky nám sežene. Takže na nic nečekejte a šup na to s Fajn-brigady.cz!