Léto se rozhodně neblíží, protože je tady už od dávno - alespoň teplotně :-). Nicméně prázdniny teprve přicházejí a je ideální čas začít si hledat prázdninovou brigádu, u které si nejen vyděláš, ale taky si užiješ tepla, sluníčka a letní pohody.


Super zpráva je, že pokud hodláš zůstat ve městě, tak si nejspíš budeš moct vybírat, protože firmy opravdu shánějí hodně brigádníků. Nad čím bys měl popřemýšlet:

 

•      jestli máš zájem pracovat s lidmi (pokud se ti v tramvaji nebo v obchodě ježí chlupy na těle při pohledu na větší dav lidí, promysli si to :-)

 

•      jestli chceš pracovat spíše manuálně (pro někoho ideální volba, ale na druhou stranu si vybírej spíše klimatizovaná místa, nechceš házet lopatou ve čtyřicetistupňových vedrech...)

 

•      urči si mzdu, kterou očekáváš za svou snahu (přemýšlej rozumně, pokud budeš obracet hranolky nebo trhat lístky na koupališti, nemusíš mít plat jako raketový vědec ;-)

 

•      jestli jsi obchodní typ a baví tě jít po cíli a výdělku (zde můžeš očekávat vysoké odměny, když budeš šikovný)

 

•      jestli se třeba chceš zaučit v konkrétním oboru (třeba se ti po škole bude hodit praxe ve tvé specializaci)

 

•      jestli chceš opravdu jednorázovou letní brigádu anebo pokračovat i po skončení prázdnin (přece jen, Vánoce v září budou klepat na dveře ;-)

 

Všechny tyto body si sepiš a udělej si jasný plán, jaký typ brigády hledáš a podle toho zadávej filtry na pracovních portálech. Ušetří ti to spoustu času a najdeš tak jen nabídky, které jsou pro tebe vhodné.

 

Pokud máš zájem o konkrétní firmu, nečekej, až najdeš jejich inzerát na netu, ale vydej se za ni nimi osobně nebo prohledej jejich web. Není výjimkou, že některé společnosti vymysleli novou pozici pro uchazeče, který jim skutečně padl do oka, i když zrovna nikoho nehledali. Opravdu talentované lidi si nyní firmy nechtějí nechat ujít.

Které brigády jsou vysloveně letní a kde zažijete nejvíc srandy?

Brigády na festivalech

To je prostě největší pecka - nejen, že nemusíš platit, ale ještě si vyděláš! Vezmi kámoše nebo kámošku a buď u těch nejlepších koncertů.

 

Pohostinství

Tento termín zahrnuje klasické hotely a penziony, ale třeba i netradičnější Airbnb, různé typy restaurací, cestování s gastronomií po různých festivalech... Záleží, jestli jsi tradicionalista anebo experimentátor :-).

 

Brigáda v obchodě

Nepřijde ti tento typ brigády letní? Jen počkej, až vejdeš do toho blaha s klimatizací... Ještě budeš dobrovolně dělat přesčasy ;-).

 

Koupáky, tábory

Kdy jindy než v létě se můžeš válet u koupaliště, dělat, že hlídáš bezpečnost, pískat na běhavce okolo bazénu a u toho vydělávat? A pokud rád/a trávíš čas s prckama, není důvod si hledat jinou brigádu než na klasických nebo příměstských táborech a různých výletech.

 

 

Točení zmrzky

Být přímo u zdroje, prostě co dodat.. Navíc ve větších městech si můžeš zvolit, jestli chceš ujídat klasickou smetanovou pochoutku anebo si vybereš radši netradiční veganskou variantu.

 

 

Flexibilní brigády

To jsou ty ideální brigády s magickým slovním spojením: volba směn. Sám si řekneš, kdy chceš relaxovat s kamarády u vody a kdy zase vydělávat. Patří sem spoustu pozic, většinou i manuální pozice, kde je více brigádníků, fast foody, brigády v supermarketech, roznášení letáků, call centra a často i brigády v různých restauracích.

 

 

Už máš brigádu na léto nebo teprve hledáš? Napiš nám do komentů, která tě zaujala nejvíc a kterou brigádu by sis užil :-)!