Je možné se naučit angličtinu rychleji, efektivněji a zábavněji? Opravdu se dá naučit anglicky za 27 dní?


 

Vyzkoušeli jsme pro Vás magickou angličtinu. Jak uvádí vydavatel, Magická angličtina není jen učebnice, jazykový kurz či "otrocká" nahrávka angličtiny na CD. Magická angličtina je zcela nový a převratný způsob učení.

 

Magická Angličtina jak už název napoví je učební pomůcka k rychlejšímu učení Angličtiny zábavnou a trošku neobvyklou formou. Jedná se o 27 lekcí, sestavených do atraktivních až kouzelnických příběhů, které na sebe často navazují. Každá lekce je rozdělena pro jednotlivý den tzn., že Vám na zvládnutí této učebnice stačí 27 dní. Příběhy jsou zpracované tak aby učení netrvalo déle než 30 minut, protože do té doby se ještě dokážete plně soustředit.

 

Funguje to tak, že si nejdříve přečtete text v češtině, abyste věděli, o čem příběh pojednává a následně už nasazujete sluchátka a posloucháte angličtinu a přitom sledujete již anglický text. Druhá fáze je kdy text v angličtině vyslovujete-opakujete – tím pádem toho namluvíte i daleko více než v angličtině ve škole, kdy jste za celou hodinu odpověděli 1 větu. Třetí poslední fáze je opět poslech + sledujete lineární neboli doslovný překlad v češtině – aby si mozek přiřadil anglické slovíčko k českému. Po skončení 3. fáze přichází na řadu opakování dvou předchozích lekcí (od 3.lekce).

 

Tato učební pomůcka je efektivní v tom, že je zábavná, zapojíte přitom většinu smyslů, a tím pádem se angličtina ukládá do dlouhodobé paměti a ne jako klasické biflování, kdy asi sami máte zkušenost, že látku ještě druhý den umíte, ale již potom máte "okno". Při učení doprovází angličtinu relaxační klidná hudba, která Vás také skvěle naladí na učení a propojí se obě mozkové hemisféry. Tzn., že i když nemáte zrovna náladu a nechce se Vám, tak tím, že se dobře cítíte, také napomáháte k dlouhodobému zapamatování.

 

Někdy může přijít pocit, že si nic nepamatujete, je to proto, že mozek má tendenci vše kontrolovat a také proto, že jsme se právě ve škole učili tím tzv. biflováním tedy opakováním pořád té samé věci dokola, dokud si to nezapamatujeme.
Rychlost nahrávky je v běžném komunikačním tempu, takže nebuďte z toho zaskočení, že je to rychlé. Brzy si zvyknete a tím pádem, když přijedete do Anglie, nebudete vyděšení, když na Vás někdo promluví v přirozeném tempu angličtiny. Nezastavujte nahrávku, pokud něco nestihnete, pokračujte dál. Mozek je dokonalý biologický počítač, nemusíte mu vše pouštět dokola. Vše se Vám to nahrává do paměti. Buďte uvolnění a věřte, že si vše pamatujete.

 

Ještě chci dodat, že přes jakékoli učebnice je nejdůležitější zařadit k učebnici praxi – tedy hovořit anglicky a opravdu nejvíce se naučíte, když budete mluvit s kýmkoli, kdo umí alespoň více než vy. Také nemějte strach z chyb! Malé dítě také musí několikrát spadnout na zem, než se naučí chodit. Přeji hodně zábavy!