Mnoho vysokých škol si uvědomuje, jak velkým problémem je pro čerstvé absolventy nezaměstnanost, a proto jim, ještě jako svým studentům, nabízí kromě vzdělání i kontakt s jejich potencionálními zaměstnavateli.


 

Jak tvrdí většina odborníků, pouze teoretické znalosti získané ve škole nestačí. Důležitá je především praxe, aby se student či absolvent mohl dobře uplatnit na trhu práce. Setkání uchazeče o zaměstnání se svým případným budoucím zaměstnavatelem je velkou výhodou těchto veletrhů. Již jako student by se měl člověk zajímat o své budoucí uplatnění a sbírat kontakty na různé podniky, které práci nabízejí.

Hlavní účel veletrhů pracovních příležitostí

Nejdůležitější je především osobní kontakt, který zde probíhá právě mezi vystavujícími firmami a studenty. Mnoho absolventů sice obdrží diplom, ale ne všichni si najdou uplatnění ve svém oboru. Zde se tito mladí lidé nemusí bát oslovit zástupce dané firmy a zeptat se na otázky, které je ohledně možností pracovního uplatnění zajímají. Nejčastěji se studenti ptají na počet volných míst, nejžádanější pozice, jaké požadavky kladou firmy na uchazeče, jak probíhá pracovní pohovor či v jaké výši se pohybuje cena jejich pozice na trhu práce.

 

Na těchto veletrzích se studenti mohou také dovědět důležité informace o tom, jak má vypadat správně napsaný životopis nebo jaké jsou základní podmínky úspěchu u pracovního pohovoru. 

Které veletrhy můžete navštívit?

  • VŠCHT Praha 10. dubna 2013 
  • VUT Brno 17. dubna 2013
  • TUL Liberec začátek prosince 2013

 

Všechny veletrhy probíhají od 9:00 do 16:00 a můžete zde navštívit zástupce mnoha známých firem, jako jsou například Deloitte Advisory s.r.o., Raiffeisen stavební spořitelna a.s. nebo také RWE. Bližší informace naleznete také na oficiálních stránkách veletrhu.

 

 

Autor: Peterková