Mílovými kroky se blíží Vánoce a ty začínáš šílet, kde vezmeš peníze, abys mohl obdarovat rodinku a kámoše? Anebo chceš využít svátků a volna místo válení se u telky, případně si prostě jen užít vánoční atmosféry a nasát ji plnými doušky? Pak tu pro tebe máme skvělý výběr fajnových vánočních brigád, ze kterých sváteční kouzlo přímo sálá.


1. Vánoční trhy

Brigády na vánočních trzích jsou naprostá jednička. Vyděláš si spoustu peněz a můžeš neustále sosat svařáčky a punče, na který my, obyčejní smrtelníci, můžeme chodit až po práci. Můžou za tebou chodit kámoši a navíc máš neustále na očích vánoční stromek. Jediný mínus je velká kosa, takže je třeba pořádně se navlíct.

 

Vánoční trhy

 

2. Prodej stromků

Co může být vánočnějšího než prodávat vánoční stromečky? Navíc si můžeš sám pro sebe vybrat ten nejhezčí a schovat si ho někam pod ty méně obdařené, aby tam na tebe počkal. Mzda tu navíc je opravdu vysoká, takže Ježíšek může být bohatý :-). Jen je třeba se opět připravit na pořádnou zimu a nepodcenit oblečení.

 

3. Prodej kaprů

Tahle brigáda je hodně netradiční a zajímavá, ale určitě není vhodná pro citlivky, milovníky zvířat a vegetariány nebo vegany :-). Brigáda s kapříky je jen na pár dní před Vánoci a výdělek je vyloženě nadstandardní, můžeš si tak užít v klídečku skoro celý prosinec s jistotou, že na dárky bude.

 

4. Brigády ve skladu

Ježíšek nezahálí a nakupuju jako smyslů zbavený, takže ve skladech těžce nestíhají. Pomož jim balit a posílat dárečky, pracuj ve skladech obchodů a eshopů, ať Ježíšek vše zvládne!

 

5. Výpomoc v obchodech

Vzpomeň si na pokladny v obchodech a dlouhý fronty... S tvou pomocí se zástup lidí určitě zmenší :-). A když budeš brigádničit v obchodech, možná sám dostaneš inspiraci, co koupit tomu tátovi (mámě, tetičce, dědovi...) pod stromeček. Navíc budeš v teplíčku schovanej před zimními plískanicemi.

 

Balení vánočních dárků

 

6. Balení dárků

Jestli jsi ten typ, co místo balení raději nakoupí dvacet dárkových tašek, protože má lepící pásku i na čele, tak to asi není brigáda pro tebe :-D. Ale pokud tě vždy bavilo změnit obyčejný předmět na dárkové překvapení, ohromí tě, jak dobře za tuto nenáročnou činnost dostaneš zaplaceno. A při balení cizích dárků si možná rovnou zabalíš i svoje vlastní!

 

7. Výpomoc v restauracích a barech

Možná si říkáš, jak to souvisí s Vánoci, ale zkoušel jsi někdy zarezervovat stůl v prosinci? Kvůli vánočním večírkům nemáš šanci! A logicky pak číšníci a servírky nestíhají a přivítají tvou výpomoc. Navíc štědří šéfové firem (po pár panácích) určitě nebudou skrblit na dýškách :-). Tak neváhej a najdi si brigádu v restauracích, hospodách a barech.

 

 

Brigád před Vánoci je dost a dost, stačí si jen vybrat! Spousta jednorázových brigád se navíc může prodloužit na dlouhodobou spolupráci :-). Už jsi nějakou vánoční brigádu vyzkoušel? Jestli jo, napiš nám do komentů, jaká byla. A přejeme krásné svátky všem pracujícím i hledajícím :-).