Tadeáš je pracovníkem McDonald's už od prváku na střední. Není to pro něj jen způsob, jak si vydělat, ale spoustu se toho také naučit. Více se dočtete v rozhovoru.

Proč sis vybral zrovna Mekáč?

Nastupoval jsem do prváku (právo a diplomacie) a rozhodl jsem se vydělat své první peníze na notebook. Dostal jsem super reference od kamaráda. Mekáč mi nabídl zajímavou odměnu, a hlavně flexibilní plánování směn. Stíhal jsem tak ještě druhou brigádu, užívat si sociální život, rozjíždět byznys na vytváření prezentací a mohl jsem se věnovat dětem na táboře v Kořenově, kam jsem jezdil už jako malý kluk.

Na notebook jsi si vydělal už před dvěma roky, co Tě ve firmě drží?

Začal jsem standardně jako crew, během tří měsíců jsem ukončil úvodní trénink. Za další tři měsíce jsem postoupil na pozici crew trenéra a o rok později na pozici vedoucího směny. Byl to hodně rychlý postup, který se mi podařil díky tvrdé práci, cílevědomosti a souhře šťastných okolností. Ale hlavně díky skvělé vedoucí Tereze, bez které bych nebyl tam, kde jsem dnes, jak pracovně, tak jako člověk. Byl jsem velmi nepokorný mladík, který si po rychlém kariérním postupu myslel, že je ředitelem zeměkoule. Opak byl pravdou a jsem pyšný na to, že nyní můžu říct, že díky vzájemné komunikaci, systému a paní vedoucí jsem během pár měsíců přestal být egoistou a vím, co znamenají slova respekt a pokora.

Aktuálně jsem na pozici shift managera se zodpovědností za lídry péče o hosty.

Co to znamená v praxi?

Učím naše lídry komunikovat se zákazníky. Důležitá je vřelost, lidskost, zájem o zákazníky, aby se k nám rádi vraceli. Nikdo se na tuto pozici necítil, protože pozice je nová a všichni se "lídrovat" teprve učíme. Dneska už vidíme výsledky, naši lídři se nebojí zákazníka oslovit, poradit. I přes své mládí získávají jistotu a sebevědomí, které se jim bude hodit i do další práce. Jsem hrdý na to, jakou můj tým lídrů ušel cestu k tomu, aby poskytoval zákazníkům servis, jako žádný jiný fast food.

Prozraď nám, co Tě motivuje?

Jsem úplně normální 17letý kluk, který se rád chodí bavit, tráví čas s přáteli a přítelkyní, miluje running sushi, jenž občas musí jít vyběhat do posilovny, nadšenec do adrenalinových sportů a cestovatel. Jenom jsem si uvědomil jednu věc. A to, proč chodit na brigádu, která mě nebaví a nic mi nedává, když můžu spojit chuť vydělat si peníze s osobním rozvojem. Mekáč momentálně beru víc jako přípravu na kariérní život než pouze jako brigádu, kam si jdu přivydělat. Myslím si, že v takto mladém věku není nikde jinde možné získat tolik manažerských soft skills jako právě u McDonald’s.