Jaká je práce personalistky v agentuře JOBS.EU? Gabi Španělová nám odpověděla na naše zvídavé otázky.


Čím se odlišuje JOBS.EU od jiných pracovních agentur?

Jsme menší pracovní agentura, která je založena na příjemných dlouhodobých vztazích a individuálním přístupu. K našim uchazečům přistupujeme vždy s ochotou, snažíme se jim se vším pomoci. S jakýmkoliv dotazem se nás mohou obrátit a vše se snažíme obratem řešit.

V jakém pracovním oboru u vás najdou uchazeči uplatnění?

Brigádníci – prodavač, pokladní, doplňování a vybalování zboží, obsluha, dělník… Na HPP pak sháníme konstruktéry, technology, skladníky, manažery, IT specialisty, obchodníky…

Prozraďte zájemcům, co mohou čekat od pohovoru s vámi?

Určitě ne náročný pohovor plný stresujících otázek, spíše milé povídání o tom, co uchazeč od práce očekává, jaké jsou jeho představy a podmínky. Dále spolu hledáme optimální cestu k dané práci.

Co si má uchazeč představit pod pojmem "kariérní poradenství", které nabízíte?

Pokud si uchazeč neví rady s tím, jak zformulovat životopis, nebo se bojí jít na pohovor, může se obrátit na nás a se vším mu velmi rádi poradíme a pomůžeme.

V čem vidíte 3 největší výhody v hledání brigády/práce u vás?

Pokud hledáte práci u nás, setkáte se s milým personálem, který je objektivní, spolehlivý a snaží se svým zájemcům se vším vyjít vstříc. Přiblížíme vám potenciálního zaměstnavatele a poradíme optimální kroky pro úspěšné výběrové řízení.

Popište nám svůj klasický pracovní den – jak vypadá?

Zaevidujeme aktuální poptávky po pracantech i po práci, zodpovíme došlé dotazy a pak se snažíme vše propojit k oboustranné spokojenosti. Pomáháme se smlouvami, účetními věcmi a řešíme také administrativu spojenou s výkonem pracovní činnosti (docházky, potvrzení, doklady...)

Jak jste se dostala k této práci?

Klasickou cestou – reagovala jsem na inzerát, šla na pohovor a uspěla jsem.

Zažila jste během své práce nějakou zajímavou nebo vtipnou příhodu, o kterou byste se chtěla podělit?

Příhod je spousta, bohužel nejenom ty vtipné a veselé. Práce s lidmi dokáže být velmi uspokojující a také velmi náročná…

Chodila jste během studií také na nějaké brigády?

Ano, přivydělávala jsem jako servírka či recepční.

Co byste poradila zájemcům o brigádu/práci ze své pozice personalistky?

Určitě milé vystupování, nebýt nervózní – nejde o život :-)