Karel Kašák se v dětství chtěl stát kosmonautem a hercem. Jeho kroky pokračovaly na právnickou fakultu. Teď ho můžete vidět na televizních obrazovkách.


1) Karle, pověz nám, jaká byla tvá první brigáda?

Dělal jsem tzv. bedňáka – stavěl pódia umělcům a pak je zas boural. Byla to dřina, ale kromě finanční odměny jsem byl vždy odměněn i kulturou :)

2) Jak ses dostal k práci moderátora?

To je dlouhý příběh. A i ta kratší verze je dlouhá :D Takže... většinou mne živila komunikace s lidmi. Vždy jsem byl rád středem pozornosti. Baví mě bavit a rovněž být baven. A tak nějak od malička tančím, zpívám a hraju amatérsky. V určitém okamžiku svého života se mi najednou nedostávalo uměleckého vyžití. Začal jsem přemýšlet, jak můžu dělat to, co mě baví a zároveň tím vydělávat. A bum. Jsem na světě, Karel Kašák moderátor. Pak už stačilo jen mít trpělivost a počkat, až se otevřou ty správné dveře :)

 

Karel Kašák

3) Dlouhé roky jsi studoval práva. Kdy sis uvědomil, že tohle nebude tvé budoucí povolání?

Já to vlastně tušil od začátku. Jen jsem si tím byl jistý víc a víc. Přihlášku jsem poslal kvůli tátovi. Já chtěl na DAMU – chtěl jsem hrát. A celou dobu studií jsem chodil na brigády, kde jsem si to vynahrazoval. Většinou jako promotér, kde se dalo povídat s lidmi :)

4) Daří se ti využívat znalosti ze studií i v současné práci či životě?

Vše, co jsem se naučil, ať už ve škole nebo v životě, a ať to byla teorie nebo praxe. Vše se dá použít. Navíc u moderátora. Poslední téma u hovoru, když už vážně nevíte o čem, je o počasí... a já tím začínám :D A pak můžu hravě přejít k anglosaskému právu třeba. Pořád se učím a pořád je co se učit.

 

Karel Kašák

5) Co tě na práci v televizi baví? Najde se i něco, co opravdu na této práci rád nemáš?

Mám rád lidi. A nejvíce mne naplňuje, když vidím, že se baví. Nebo když můžu vnímat takovou tu energii davu. Ale s tím se setkávám častěji na akcích mimo studio TV Nova. Ale platí to stejně i tam. Jako „počasář“ dělám lidem službu – poskytuji nějaký servis a snažím se to dělat nejlépe, jak to jde. A v rámci jiných pořadů věřím, že přináším právě tu zmíněnou zábavu prostřednictvím televizních obrazovek až do českých domovů :) Upřímně není nic, co by mi nějak výrazně vadilo.

6) Jak vypadá běžný pracovní den Karla Kašáka?

Poslední dobou je každý den jiný. Teď je toho hodně :) Většinou vstávám brzy a dělám hlasové cvičení nebo případně meditaci. A další ranní rituály jako každý jiný. Cesta do práce. Příprava na natáčení počasí. Maskérna. Make-up. Studio. Často vyrazím na natáčení reportáže, kde strávím většinu dne. Když je čas, tak sport. Dobré jídlo. Pohádka před spaním. A tak pořád dokola. Ale jak jsem psal na začátku, poslední dobou je každý den úplně jiný :)

 

Karel Kašák

7) Prozraď nám – jak ses srovnával s tím, že se řadíš mezi známé osobnosti v ČR? Určitě ti to spoustu věcí dalo, ale možná i trochu toho soukromí vzalo. Nebo ne?

Já mám skoro pocit, že se nic nezměnilo. Ale přitom se toho samozřejmě změnilo hodně. Řekl bych, že jsem pořád stejný Karel, který se rád zapovídá s milými lidmi a ty zamračené prostě nevidí. V životě dělám jen to, za co se nestydím. A tak se nestydím ani za nic ze svého soukromí. Kdokoli si může psát, co chce. Možná žiju trochu ve vlastním světě, který jsem si vymyslel ve své hlavě. Nebo mám proste štěstí na lidi. Život je báječný a teď mám možnost si ho užívat ještě víc...

8) Určitě tu máme spoustu čtenářů, kteří mají sen se stát televizním moderátorem nebo hercem. Dáš jim za sebe nějakou radu?

Ať máte jakýkoli sen, jděte si za ním. Kdo se nevzdá, nemůže nikdy prohrát. Každý pád je výhrou, protože vás posílí, protože máte důvod se zvednout. Jdete si za svým snem a nic vás nezastaví, je jen otázka času, než budete přesně tam, kde chcete být :)