Tenhle příběh bude tentokrát přímo o nás - o jednom z externích členů Fajn brigád.

 

Fakt si přes nás můžete najít skvělou brigádu ke škole? A ideální práci po škole i bez známostí? Ukážu vám na svém příběhu, že to jde!


 

Pracovala jsem od svých 14ti let už na střední škole. Nejdřív jsem si našla klasickou brigádu, kterou si projde většina z nás - telemarketing. Obvolávala jsem klienty kvůli kreditním kartám. Všichni víme, že tato brigáda má jak výhody, tak i nevýhody. Musíte volat cizím lidem a nabízet jim něco, o co většinou ze začátku nestojí. Na druhou stranu ke škole je to fakt ideálka a jako první zkušenost dobrý :-). Ale byla jsem tam sotva rok a už jsem šupajdila zpátky na Fajn brigády, kde jsem si našla zaměstnání v Mekáči. A zase na rok :-). Jelikož tam je většina studentů, byla to docela pohodová brigáda a směny si nastavíte podle rozvrhu, takže ke studiu zase fajn. Ale dýl než rok jsem to nedala a opět hledačka na webu Fajn brigád.

 

Terka při práci

 

 

Prošla jsem si spoustou různých pozic a všechny jsem v podstatě našla na našich stránkách. Dělala jsem například vážení zeleniny v supermarketu (docela vtipný :-), ve skladu s hračkami, servírku v bistru (dobrá zkušenost, kdyby náhodou :-), točení zmrzliny, prodej šperků a hodinek, hostesku na výstavišti, prodej ve stánku s jídlem, montování propisek, hajzlbábu (to byla opravdu zkušenost :-D), hlídání na závodě dračích lodí a spoustu dalšího. Každý, kdo prochází brigády, asi ví ...

 

Pak jsem si tu našla úžasnou brigádu, kde jsem zůstala 5 let! Vlastně po celou dobu vysoké. Bylo to v malém obchůdku s Bohemia sklem, šperky z křišťálu a porcelánem. Byl tu fakt skvělý kolektiv, s holkama jdeme zrovna dnes (asi 2 roky poté, co už tam nedělám) do hospody :-). Byla to skvělá pohodička, v obchodě jsem (kromě práce :-) studovala, četla, kecala s holkama, pila kafíčka ... Prostě ideální brigáda. 

 

Teambuilding

 


Ale protože se blížil konec školy, začala jsem být nervózní z toho, že skončím po škole na pracáku. To jsem fakt nechtěla, po tolika letech studia viset rodičům na krku a žebrat od nich peníze ... Pořád jsem projížděla různé stránky s prací na internetu, ale když už mi odepsali na životopis, nic z toho nebylo. Chtěli praxi nejlépe 8 let, mluvit 20ti jazyky, ovládat všechny internety na světě :-D.

Tak děsný to tedy nebylo, ale měli prostě klasický byrokratický podmínky a doopravdy je nezajímalo, jaká jsem a co všechno dokážu. Až jsem na Fajn brigádách zahlédla, že hledají  někoho k sobě do týmu. Moc jsem tomu nevěřila - vypadalo to až moc dobře. Znáte to, pak se z toho vyklube vždycky nějaká levárna. Takže jsem si upřímně řečeno nedávala až tak pozor a byla na pohovoru opravdu upřímná (až moc :-). Ale nakonec se ukázalo, že to není žádný podvod, ale nejlepší nabídka, která mě mohla potkat - zajímali se hlavně o mě - o to , jaká jsem, jestli mě práce baví, jestli jsem ukecaná, přirozená, mám hlavu plnou nápadů ... Nechtěli praxi, jazyky, tituly, reference. Ne, zajímal je člověk :-). To bylo poprvé, co se mi tohle stalo :-). Pak už jsem jen doma dva dny poskakovala netrpělivostí a dočkala jsem se vytouženého telefonátu, na který jsem čekala: "Terko, rádi bychom s tebou spolupracovali" :-). A proto se můžu mj. i o vás už druhým rokem můžu láskyplně starat :-D.

 

Tým Fajn brigády

 

 

Proto se nebojte, nejde o známosti a praxi, jde o to, kdy naleznete tu ONU nabídku, která vám sedne jako prdel na hrnec (pardón :-). A nebojte se, kdo hledá najde! 

 

U nás prostě můžete najít spoustu brigád ke škole: na webu Fajn brigády a po ukončení školy na vás čeká Inwork s nabídkami zaměstnání. Takže na nic nečekejte a začněte hledat tu svou vysněnou :-).

 

 

 

A jaká je VAŠE zkušenost s brigádami u nás?