Která povolání jsou těmi nejlepšími na světě? Ty s vysokým finančním ohodnocením, nebo ty nejzajímavější a nejzábavnější? A co teprve potom ty, které spojují jak dobrý plat, tak úžasné zážitky? Podívejte se na ty nejlepší, které byly v posledních letech nabízeny.


Správce opuštěného ostrova

V únoru 2013 se objevila velmi zajímavá nabídka práce. Jednalo se o pozici správce opuštěného ostrova u anglického pobřeží. Na ostrůvku stojí krásné středověké opatství, které má správce na starosti. Pro společenského člověka to ovšem není. Společnost mu totiž dělá pouze jeden další pracovník na ostrově, který na tomto opuštěném místě navíc pracuje pouze od března do října.

 

Jednoduché to správce ovšem nemá. Na ostrově se např. nachází pouze jeden malinký krámek, a to ještě s dárkovými předměty. Důkladné plánování svého stravování je tedy naprosto nezbytné. Veškeré jídlo si musí správce vozit z pevniny. I když je ostrov opuštěný a je dostupný pouze lodí, každoročně ho navštíví několik tisíc návštěvníků. V samotném opatství se také konají svatby.

 

Za 8 měsíců by si měl správce vydělat přibližně 20 tisíc liber, což je v přepočtu asi 600 tisíc korun.

Klouzání od rána do večera

Velká Británie vypisovala začátkem loňského roku další výběrové řízení na jedno velmi kuriózní zaměstnání. A to testování vodních skluzavek. Výběrové řízení ovšem nebyla žádná brnkačka. Uchazeči museli ke svému životopisu přiložit také třicetisekundové video, ve kterém měli ukázat, že právě oni jsou ti nejlepší. 5 z nich bylo vybráno do dalšího kola, které se konalo už přímo ve vodním parku. Tam museli přesvědčit porotu, že dokážou udělat pořádnou show. Ten nejlepší získal kontrakt na půl roku a 10 tisíc liber (asi 310 tisíc korun).

 

Hlavní náplní bylo testování skluzavek po celém světě. A proč museli vybraní kandidáti předvést velkou show? Protože své hodnocení a zážitky musel vítěz sdílet na různých sociálních sítích.

Nekonečné líbánky

Ano, i tak může vypadat práce snů. Za vším stála irská cestovní agentura. Ta vyhlásila výběrové řízení pro jeden pár, který bude cestovat po světě, navíc po těch nejlepších a neoblíbenějších líbánkových destinací, jako jsou Maledivy, Mauritius, Thajsko nebo třeba Zanzibar.

 

A hlavní náplň práce? Užívat si. A to doslova. Podle inzerátu agentury práce obsahovala hlavně ochutnávání koktejlů, polehávání v houpací síti, válení se na pláži, užívání si hotelových služeb. A samozřejmě neustálé informování agentury, jak to v kterém hotelu vypadá a na jaké úrovni jsou hotelové služby. Za tento velký „pracovní stres“ navíc pár dostal 20 tisíc eur. Není se proto čemu divit, že přihlášky na tuto práci chodily z celého světa. Od Anglie, přes Ameriku až třeba po Čínu.

Práce ve spánku

Chtěli byste si při práci odpočinout? Tato práce by pro vás byla ideální. Helsinský hotel Finn nabízel úžasnou pozici. Jakou? Testování jednotlivých pokojů. Tedy testování kvality spánku během pobytu v  jednotlivých hotelových pokojích. Vítězný kandidát musel hodnotit, jak se v hotelu spí a jaké hotel poskytuje služby.

 

I když se nejednalo o dlouhodobé zaměstnání, ale o zaměstnání pouze na měsíc, hlásilo se obrovské množství uchazečů. Popravdě - ani se nedivíme.