Půlka prázdnin je skoro za námi a začínáte se nudit? Co takhle jít na nějakou letní brigádu? Říkáte si, že je pozdě něco najít? Není to pravda. Právě v létě je nejvíce pracovních nabídek – třeba zástupy za dovolenou, různé výpomoci či sezónní brigády.


6 tipů, jak můžeš najít letní brigádu:

  1. Začni hledat určitě včas!
  2. Vyber si hned několik nabídek a pošli svůj životopis + klidně připoj motivační dopis. Čím více firem oslovíš, tím je pro tebe větší šance získat brigádu a navíc si můžeš pak vybírat.
  3. Hledej v blízkosti svého bydliště. Dojíždění zabere hodně času a navíc taky něco stojí.
  4. Zeptej se svých příbuzných, kamarádů a známých, jestli o nějaké brigádě neví.
  5. Využij naši mobilní aplikaci Fajn brigády a nech si posílat třeba každý den notifikace o nových nabídkách, ať o nich víš mezi prvními. Máme ji pro iOS a Android.
  6. Nastav si náš pravidelný newsletter a nabídky ti třeba 1x denně dorazí do e-mailu dle tvých preferencí.

 

Letní brigády

Kde nejčastěji jsou volná místa pro letní brigádníky?

  • Spousta volných míst je ve stáncích se zmrzlinou a v pohostinství. Takže pokud chceš být číšník či servírka nebo jen pomáhat v kuchyni, určitě vhodný přivýdělek najdeš. Ale pozor, v tomto oboru je třeba většinou alespoň minimální praxe.
  • Super brigádu taky seženeš v supermarketu či jiných obchodech. Výhodou je, že si můžeš zvolit pracovní směny podle sebe, dostaneš slušně zaplaceno a navíc pobudeš celý den v klimatizovaném prostředí.
  • Brigáda ve skladu je taková klasika pro ty, kteří rádi manuálně pracují za dobrou hodinovou sazbu. Míst ve skladu je celoročně volných dost, tak pokud máš dobrou fyzičku, určitě jdi do toho. Navíc můžeš dostat zdarma třeba i papíry na VZV.
  • Stačí ti jen malý a nárazový přivýdělek? Tak ideální volbou bude pro tebe roznos letáků nebo noční inventury. Občas se objeví i nabídka na jednorázové úklidy po festivalech nebo jiných akcích.
  • Pokud máš rád/a děti či zvířátka, volná místa najdeš i jako chůva pro děti nebo můžeš třeba venčit pejsky. Ale pozor, není to taková sranda, jak se zdá, je třeba velké zodpovědnosti.

 

Každoročně je v létě nejvíce inzerátů z celého roku. Tvá šance na úspěšné sehnání třeba nejenom prázdninové brigády je proto mnohem vyšší. Využiješ jí?