Přinášíme ti příběh o Pavlovi, který díky "pouhé" brigádě zjistil, co ho baví a čemu se chce nadále věnovat :-).

 

Aneb brigádou vše začíná...


 

Ahoj,

 

rád bych vám napsal o brigádě, která mě nakopla k velkému kroku. Je to rok aj půl zpátky, co jsem prolézal stránky www.fajn-brigády.cz a chtěl si přes léto trochu vydělat. Jinak jsem vyučený kuchař z donucení rodičů, nikdy jsem to ale dělat nechtěl. Jediné co mi to dalo, že si i sám dobře uvařím ale živit se tím, ani náhodou... Proto jsme hledal něco, co by mne snad chytlo nebo by bylo alespoň dobře zaplacené...Můj požadavek byl alespoň 120 Kč/hodinu.

 

Až později jsem zjistil, že to není tak jednoduché :-). Taky jsem odmítal práce na směny a hledal jsem něco od rána do odpoledne. No moc toho nebylo, všechno spíš ve fabrikách, nebo pak call centra, na to já bohužel ale nejsem. Bylo hodně pozic na Ostrahu, kde i hezky platili, ale všechno to byli večerní akce, koncerty, aby za to byli i slušný peníze. Pak mi ale skočila do oka brigáda: Výpomoc na stavbě, 120 Kč/hodinu, možnost dlouhodobé spolupráce, práce přes den na stavbách a požadovali jenom spolehlivost a fyzickou zdatnost. Obojím jsem disponoval, fyzicky makat mi nevadí, spíš naopak. Takže jsme okamžitě reagoval a překvapivě mi ještě ten den přišla odpověď, co si mám vzít na sebe a kam mám přijít.

 

O dva dny na to jsem se dostavil na stavbu na okraji Prahy, ani jsem nevěděl, co to je za rozestavěnou budovu :-). Pan vedoucí stavby mne vysvětlil co všechno kdy jak budu dělat, pozdravil jsem se s chlapama a šlo se makat. Za ten den jsem se opravdu zpotil a dělal mnoho věcí, boural, uklízel, přenášel, vynášel, přesouval... Těžkou práci jsme s chlapama prokládali pauzami na cigaretku, pití a jídlo. Kolektiv byl fajn, a já citil, že fakt makám, na svalech, ale i psychicky – byl to fajn pocit pořádně se zpotit. To jsem jako kuchař na škole moc nezažil. Naplňovalo mne to o mnoho víc. Po práci jsem dostal na ruku přesně tolik, kolik slibovali a já byl odhodlán brigádovat takce i nadále.

 

Na stavbě jsem nakonec strávil víc jak půlku prázdnin, a vydělal jsem si opravdu slušný peníze. Uzavřeli jsme časem dohodu o pracovní činnosti já pro tuto stavební firmu dělal i přes rok. A co mi to dalo? Časem jsem nechtěl být už jenom brigádník, ale i někdo, kdo stavařinu pochopí. A tak jsem se po půl roce makačky na stavbě přihlásil na Technickou Univerzitu, na Stavební fakultu, obor Stavební inženýrství. Přijímačky jsem nakonec o chlup úspěšňe zvládl s verdiktem "Přijatý". A dnes jsem jako vyučený kuchař studentem prvního ročníku na Stavební fakultě a když můžu, klukům na stavbě rád vypomůžu :-).

 

Doufám, že se mi podaří dotáhnout to dokonce, protože zatím mne to moc baví.

Mějte se všichni hezky:-)
S pozdravem Pavel M.

 

 

A jak jsi na tom ty? Už sis našel/la někdy nějakou fajn brigádu

a chtěl/a by ses s ostatními podělit o zkušenost z ní?

 

Tak nám napiš svůj příběh, jako Pavel, na: 

eliska@fajn-brigady.cz a do předmětu dej „Můj příběh“.