František Jakl - národní lídr běžeckého lyžování


1. Proč sis vybral právě Decathlon?

V roce 2015 jsem skončil s profesionálním sportem a měl jsem hodně volného času, ale i tak jsem chtěl u sportu zůstat. Rozhodl jsem se skloubit brigádu se svou vášní pro sport a nastoupil do Decathlonu. Byla to pro mě byla první brigáda, kterou se mi výborně dařilo kombinovat se školou a stala se po čase i mým zaměstnáním.

2. Co tě na práci v Decathlonu baví?

V první řadě je to svoboda v rozhodování, se kterou se pojí také zodpovědnost. Mimo jiné bych vyzdvihl atmosféru, která ve firmě panuje - ať mluvíte se sportovním poradcem, ředitelem prodejny nebo lídrem pro celou zemi, vždy si tykáme a jsme na jedné lodi.

3. Jakými pozicemi sis zatím v Decathlonu prošel?

Nastoupil jsem jako brigádník na čtvrteční úvazek na pozici sportovního poradce. V rámci svého rozvoje jsem měl na starost uličku lezení - staral jsem se o dostupnost produktu, ekonomické výsledky nebo také vystavení daných produktů. Po dvou letech mi byla nabídnuta pozice národního experta pro běžecké lyžování, kterou jsem přijal, jelikož jsem sám dělal tento sport na vrcholové úrovni. A v neposlední řadě jsem součástí vývojového a testovacího týmu ve Francii, kde značka Inovik sídlí.