A máme tu další zkušenost brigádníka s tou „jeho“ brigádou. A tento příběh nás těší o to víc, že byla nalezena u nás. O co šlo a co vám třeba tato brigáda může dát? Ideálně si to běžte vyzkoušet, důvodů proč montovat ocelové haly může být spousta :-), viz příběh Michala


K této brigádě jsem se dostal díky jednomu kamarádovi, se kterým jsem se bavil na téma brigády, co mě zajímá a vyhledávám… Jelikož to byl pravidelný návštěvník stránek fajn-brigády, ihned mě upozornil, že zde viděl něco, co by mě mohlo lákat. Ještě ten den večer jsem se na inzerci podíval a velice mě zaujala. Byla to pozice na montážníka ocelových hal, takže těžká práce ve výškách, kterou mám rád. Před pár lety jsem dělal rizikový kácení a to mě hodně bavilo, ale byly tam špatné platové podmínky a kolegové, tak jsem ji opustil. Když jsem si inzerát celý pročetl, a zjistil jsem, že nabízejí i dost slušné peníze, hned jsem zavolal na dané číslo a po zaslání životopisu a následné konzultaci a dohodě, jsem získal tuto brigádu.

 

Zpočátku jsem s tím trochu bojoval, protože tam bylo hodně nových věcí a některé i hodně komplikované, ale postupem času jsem se otrkal a tím mě to začínalo čím dál tím víc bavit.

 

Dokonce jsem se tam s kolegy spřátelil natolik, že jsem zvaný na různé firemní akce a grilovačky. Opravdu jsem kápl na solidní lidi, vycházíme si co nejvíc vstříc a pokud to nejde, tak se hledá alternativa, aby byli všichni spokojení. Je to poměrně různorodá práce a kolikrát je to pro mě i docela výzva, naučit se novým kouskům. Musel jsem jít na několik školení a menších kurzů, ale všechny proběhly dobře a já jsem se stal, řekl bych, teď už zkušeným stavitelem ocelových hal s poměrně širokým zaměřením. Provádíme nejenom výstavbu nových hal, ale i rekonstrukce starších budov, ať už ocelových hal nebo zděných budov. Při těchto rekonstrukcích se dostávám i k zajímavým materiálům, které jsem do této doby ani neznal. A v neposlední řadě je úžasné, jak člověk sleduje stavbu, která mu roste pod rukama, nebo jak se stará oprýskaná budova mění v moderní, například kancelářský komplex.

 

Je neuvěřitelné, čeho je takový obyčejný člověk schopen. Naplňuje mě to pocitem, že dělám něco pro lidi. Když se nad tím tak zamyslím, tak vytváříme nová pracovní místa, což je v dnešní době potřeba.

 

Láká Tě práce na montáži? Jsi tu správně! Klikni zde >>