Nezáleží na tom, co děláte, ale co vám práce dává. Někomu dává „jen“ peníze, někomu způsobuje i radost, někdo se v práci učí nové a nové věci a poznává překvapivě i sám sebe. Přesně tak jako Verča, která nám napsala, co všechno ji přinesla dlouhodobá brigáda v obchodě se sportovním oblečením.


Zkuste se někdy zamyslet, co vás pracovní život naučil, co vám dal a napište nám taky...

 

Práce je pro mě činnost, která mi něco dává, ale i bere a toto by se měl každý uvědomit. Nejvíce mi dala brigáda v obchodě se sportovním oblečením. Tato brigáda mi umožnila si vydělat, na cokoliv jsem kdy chtěla. Mělo to ale i svoji druhou stránku, bralo mi to hodně času. Ale potom, když jsem viděla, co vše si můžu za takový plat dovolit, byla jsem spokojená. Je to jen o člověku, jak si to nastaví. Co je pro něj podstatnější. Co upřednostní a co zase odsune do pozadí.

Poznala jsem, kolik musím vložit úsilí, času a spolupráce do této brigády, ale ta mi poté přinesla zasloužené ovoce (určitou mzdu). Někdy bylo pro mě těžké zvládat dvanáctihodinové směny, dlouhé a krátké týdny, chytání zlodějů (neměli jsme pána od security), ale co mě doopravdy bavilo, tak práce s lidmi, práce na pokladně, vystavování oblečení, přichystávání oblečení na prodejnu.


Jsem za tyto zkušenost neskonale vděčná. To, že jsem vše brala někdy až moc vážně, mě posunulo o velký kus dopředu. Realizuji se, uvědomila jsem si, co vlastně chci, zvláště díky tomu, že jsem tam trávila hodně času. Zanechalo to na mě pozitivní vliv a vnímám, že moje dochvilnost a smysl pro práci je poctivá a opravdu mě to baví. Vědomosti, které jsem v práci získala, jsou pro mě velkým přínosem.


Mám celkem výbušnou povahu a každý rok brigády mě naučil, že nic se nemá přehánět a že vše se nějak vyřeší. Hodně jsem se uklidnila, získala určité jistoty a benefity a za ty jsem opravdu moc ráda. Cítím se i jistější, že opravdu vím, že určitý obnos peněz každý měsíc získám a že se nemusím strachovat o mé finance. Jsem ráda, že jsem se podívala na stránky www.fajn-brigady.cz a našla tuto brigádu. Díky tomuto jsem našla náplň mého času a moji jistotu.

 

 

S pozdravem
Verča J