Honza Cafourek, 21 let, se s námi podělil o své zkušenosti a zážitky z práce v ComCzech a.s.  


1. Proč jsi začal pracovat v ComCzech a.s.?

Dříve jsem pracoval v jiném callcentru, chtěl jsem pak zkusit něco jiného. Zaujal mě inzerát na internetu od ComCzech a.s., kde jsem se zúčastnil pohovoru, a vyšlo to. 

2. Co se ti na této brigádě nejvíce líbí?

V této firmě oceňuji především přístup k zaměstnancům, váží si vás. Dále jsou zde atraktivní benefity, kromě v podstatě neomezených finančních bonusů dle výkonů si zde kupuji velmi levné bagety nebo odpočívám v relaxačních křeslech. Líbí se mi zde také celkem snadný kariérní postup a soutěže (např. "sobotní soutěž" o poukázky) a "schránka důvěry."

3. Jaké jsou další výhody této brigády (rozdíly oproti jiným brigádám)?

Další benefity pro pracovníky - zvýhodněné volání, účet... Asi největším výhodou je ale "volná" pracovní doba - sám si plánuji vždy na týden dopředu směny. Moje skvělá supervizorka (paní Pavlovcová) mi vyjde vstříc, takže pracuji tak, jak mi to vyhovuje. Směn mám na výběr mnoho, lze pracovat i v sobotu.

4. Jak dlouho zde pracuješ a kolik si zhruba vyděláš za hodinu?

Jsem tu 1 měsíc brigádně, nyní si vydělám cca 80 Kč/hod a za měsíc si chci vydělat aspoň 10 000 Kč. Brzy zde chci začít pracovat na hlavní pracovní poměr. 

5. Můžeš nějak pozitivně ovlivnit výši své mzdy (krom počtu odpracovaných hodin)?

Větším počtem hovorů můžu domluvit více schůzek, za každou mám 10 Kč navíc. Jsou zde ještě další bonusy, můžu získat až 1 000 Kč za každého doporučeného kamaráda a myslím až 5 000 Kč za pracovníka na hlavní poměr. Jsou tu i soutěže.

6. Jak jsi spokojen s přístupem personálu ve firmě (při zaučení, s nadřízenými apod.)?

Je to výborný! Naprosto spokojený - od začátku až po 2-denní školení se 2 trenéry (což jsme také dostali proplaceno). Měli jsme náslechy, hodnocení, co bylo OK a co upravit). Máme možnost setkání i s ředitelem - udělal si na mě čas, vyslechl mě, udělal na mě celkově skvělý dojem. 

7. Je ta práce opravdu „těžká a neoblíbená,“ jak si někteří lidé myslí?

Pro mě ne. Záleží však na každém člověku - je třeba být asertivní, být komunikativní, najít si svou polohu, aby se mohl člověk věnovat klientům a zároveň koncentrovat. Je třeba být duševně v pohodě. Mě ta práce však baví, pro mě je to radost podívat si s lidmi. Já o tom vím vše, já těm lidem radím, pomáhám. 

8. Dala ti tahle brigáda ještě něco jiného kromě vydělaných peněz?

Rozvoj komunikace, jsou tu skvělí kolegové, získám praxi i mnoho zajímavých zkušeností.

9. Dostaneš (je zde) u této brigády něco navíc, co třeba jinde není?

Speciální firemní akce (poslední akce byl např. Haloween), velikou příležitost vidím v možnosti kariérního růstu.

10. Doporučil bys tuto práci studentům, kteří si také hledají brigádu?

Vzhledem k mé zkušenosti určitě. Díky volbě pracovní doby se dá práce velmi dobře skloubit se studiem, výdělky a další benefity jsou atraktivní. Když je však člověk introvert a má problém s komunikací, práce pro něj vhodná není.

 

 

Přečtěte si také další zajímavé informace o ComCzech a.s.:

 

ROZHOVOR S PANEM ŘEDITELEM

 

REPORTÁŽ Z VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

 

ROZHOVOR S PERSONALISTOU

 

ROZHOVOR S BRIGÁDNÍKEM - PETRA