Zajímá tě, jak by mohl vypadat tvůj budoucí šéf? A co je vlastně jeho práce?

 

Tak si nenech ujít rozhovor, který jsme provedli s oblastním manažerem Burger Kingu!


Pracujete ve společnosti Burger King jako Area manager. Co to vlastně znamená? Co máte na starosti?

Mám na starosti celkem 7 restaurací v Praze, v Brně a Ostravě. Komunikuji s vedoucími restaurací, společně plánujeme hospodaření restaurací, marketingové akce a vše, co se týká jejich provozu. Každý měsíc také restaurace navštěvuji na provozní kontrolu, kdy zjišťuji, zda restaurace funguje v souladu se standardy značky Burger King a společnosti AmRest, která je provozuje.

Jak vypadá váš běžný den?

Svůj běžný den začínám sportovně – běháním. Poté se spojím na telekonferenci s vedoucími svých restaurací, abychom zrekapitulovali uplynulý den a řekli si plány na aktuální. Během dne pak obvykle navštívím některou z našich restaurací, vyřizuji administrativu nebo absolvuji několik pracovních schůzek.

Jaká je hlavní myšlenka Burger King, čím se liší od ostatních restaurací a fastfoodů?

Burger King se od ostatních restaurací liší především svým hovězím masem, které grilujeme na ohni, maso tak dostává specifickou chuť, kterou u naší konkurence nedostanete. Burger King si také zakládá na své vizi „Have it your way“, tedy, že si burger můžete sestavit podle své chuti – přidat či ubrat suroviny podle vás.

Nabíráte spíše brigádníky nebo pracovníky na stálý úvazek? Pro koho je tato práce/brigáda nejvhodnější?

Tato práce je vhodná pro zaměstnance na plný úvazek stejně jako pro brigádníky. Největším benefitem je možnost plánování směn podle potřeb zaměstnance, což ocení studenti nebo rodiče s malými dětmi.

Dá se zvládnout brigáda u vás i ke škole?

Určitě, potvrzuje to opravdu velké množství studentů středních i vysokých škol, kteří v našich restauracích pracují.

Můžou pracovat na jedné směně i kamarádi, kteří nastoupili spolu?

Ano, často se stává, že kamarádi ze školy nastupují spolu a my se jim snažíme maximálně v jejich požadavcích na směny vyhovět.

Existuje u vás kariérní postup? Pokud nastoupím jako brigádník, můžu se stát manažerem?

Většina našich manažerů nastoupila jako zaměstnanci na brigádu nebo plný úvazek a na manažerskou pozici se postupně vypracovali. V naší společnosti máme spoustu příkladů, kdy manažeři, kteří vedou restaurace nebo několik restaurací, nastoupili před několika lety jako zaměstnanci jen na brigádu při škole.

Jak probíhají pohovory s uchazeči o práci a brigádu? Na co se mají připravit? Máte pro ně nějaká doporučení :-)?

Nejprve probíhá krátké seznámení po telefonu, abychom si ověřili, zda zájem uchazeče o práci stále trvá. Pokud ano, dojde k prvnímu kolu pohovoru s manažerem, který má nábor na starosti (people manažer), když obě strany mají zájem, dojde k druhému kolu pohovoru s generálním manažerem restaurace, který finálně rozhoduje o přijetí. Doporučení? Určitě si předem něco zjistěte o naší společnosti a značce :-).

Jakou vlastnost nejvíce oceňujete na brigádnících a zaměstnancích? Na co si naopak dáváte pozor?

Nejvíce oceňujeme snahu rychle se učit nové věci a spolehlivost, to jsou pro nás nejdůležitější věci pro začátek úspěšné spolupráce. Zároveň si právě na tyto věci dáváme od začátku opravdu pozor.

Kolik si u vás brigádník může vydělat a jaké jiné bonusy a výhody může získat?

Průměrně si u nás brigádník vydělá 5 000-7 000 za měsíc, k tomu získává 25% slevu do všech restaurací a kaváren, které provozuje společnost AmRest (Burger King, KFC a Starbucks) a spoustu dalších benefitů, které odrážejí pracovní výkon (měsíční bonusy, ocenění zaměstnanec roku, lístky do kina,…). Pokud u nás již pracujete a přivedete svého kamaráda, který u nás začne pracovat a vydrží, i za to získáte hezkou odměnu :-).

Jak jste začal vy ve společnosti Burger King? Stal jste se rovnou Area managerem anebo jste nastoupil jako klasický zaměstnanec/brigádník?

Já jsem začal pracovat jako brigádník při střední škole a pokračoval i při studiu vysoké školy. Poté jsem na základě svých předchozích zkušeností nastoupil do společnosti AmRest na pozici generální manažer restaurace KFC. A protože jsem svoji restauraci vedl dobře a dosahoval vynikajících finančních i provozních výsledků, dostal jsem nabídku převzít pozici Area manažera pro Burger King.