Zajímá tě, jak by mohl vypadat tvůj budoucí šéf? A co je vlastně jeho práce?
Tak si nenech ujít rozhovor, který jsme provedli s oblastním manažerem Burger Kingu!
Mám na starosti celkem 7 restaurací v Praze, v Brně a Ostravě. Komunikuji s vedoucími restaurací, společně plánujeme hospodaření restaurací, marketingové akce a vše, co se týká jejich provozu. Každý měsíc také restaurace navštěvuji na provozní kontrolu, kdy zjišťuji, zda restaurace funguje v souladu se standardy značky Burger King a společnosti AmRest, která je provozuje.
Svůj běžný den začínám sportovně – běháním. Poté se spojím na telekonferenci s vedoucími svých restaurací, abychom zrekapitulovali uplynulý den a řekli si plány na aktuální. Během dne pak obvykle navštívím některou z našich restaurací, vyřizuji administrativu nebo absolvuji několik pracovních schůzek.
Burger King se od ostatních restaurací liší především svým hovězím masem, které grilujeme na ohni, maso tak dostává specifickou chuť, kterou u naší konkurence nedostanete. Burger King si také zakládá na své vizi „Have it your way“, tedy, že si burger můžete sestavit podle své chuti – přidat či ubrat suroviny podle vás.
Tato práce je vhodná pro zaměstnance na plný úvazek stejně jako pro brigádníky. Největším benefitem je možnost plánování směn podle potřeb zaměstnance, což ocení studenti nebo rodiče s malými dětmi.
Určitě, potvrzuje to opravdu velké množství studentů středních i vysokých škol, kteří v našich restauracích pracují.
Ano, často se stává, že kamarádi ze školy nastupují spolu a my se jim snažíme maximálně v jejich požadavcích na směny vyhovět.
Většina našich manažerů nastoupila jako zaměstnanci na brigádu nebo plný úvazek a na manažerskou pozici se postupně vypracovali. V naší společnosti máme spoustu příkladů, kdy manažeři, kteří vedou restaurace nebo několik restaurací, nastoupili před několika lety jako zaměstnanci jen na brigádu při škole.
Nejprve probíhá krátké seznámení po telefonu, abychom si ověřili, zda zájem uchazeče o práci stále trvá. Pokud ano, dojde k prvnímu kolu pohovoru s manažerem, který má nábor na starosti (people manažer), když obě strany mají zájem, dojde k druhému kolu pohovoru s generálním manažerem restaurace, který finálně rozhoduje o přijetí. Doporučení? Určitě si předem něco zjistěte o naší společnosti a značce :-).
Nejvíce oceňujeme snahu rychle se učit nové věci a spolehlivost, to jsou pro nás nejdůležitější věci pro začátek úspěšné spolupráce. Zároveň si právě na tyto věci dáváme od začátku opravdu pozor.
Průměrně si u nás brigádník vydělá 5 000-7 000 za měsíc, k tomu získává 25% slevu do všech restaurací a kaváren, které provozuje společnost AmRest (Burger King, KFC a Starbucks) a spoustu dalších benefitů, které odrážejí pracovní výkon (měsíční bonusy, ocenění zaměstnanec roku, lístky do kina,…). Pokud u nás již pracujete a přivedete svého kamaráda, který u nás začne pracovat a vydrží, i za to získáte hezkou odměnu :-).
Já jsem začal pracovat jako brigádník při střední škole a pokračoval i při studiu vysoké školy. Poté jsem na základě svých předchozích zkušeností nastoupil do společnosti AmRest na pozici generální manažer restaurace KFC. A protože jsem svoji restauraci vedl dobře a dosahoval vynikajících finančních i provozních výsledků, dostal jsem nabídku převzít pozici Area manažera pro Burger King.
Zdieľajte so svojimi priateľmi Sdílejte se svými přáteli