Trčíte v supermarketu a vaším novým parťákem je paletový vozík. Po měsíci vás za vaší dřinu 70 Kč/h konečně „povýšili“ na kasu. Tam už na vás čeká nekonečná fronta, která si o vás myslí, že jste nejpomalejším pokladním v téhle galaxii a nevraživé pohledy, jen co někomu povolíte platbu kartou. Unaveni po práci se škrábete do busu, šaliny, z posledních sil doběhnete trolejbus, nacpané metro vás vyplivne ven. Jako tělo bez duše dorazíte domů a až ve sprše si uvědomujete, že venku bylo dnes tak krásně a vy jste si tu nádheru ani nemohli užít…


 

Co když by to tak nemuselo být… Co když může být práce zajímavější… co když při ní můžete potkat lidi z celého světa, procvičit cizí jazyk… co když cesta městským autobusem, metrem nebo třeba na citibiku nebude jen nudnou nutností, ale objevnou cestou napříč neprozkoumaným velkoměstem, o kterém jste se doposud jen učili v hodinách angličtiny a zeměpisu… A co když k tomu všemu po měsících práce posbíráte vydělanou cizí měnu a vyrazíte na cesty napříč Kanadou, USA, Jižní Amerikou, Velkou Británií či napříč celým Novým Zélandem… Co když to všechno je realita, která je tak blízko! 

Jak na to?

Na začátku všeho musí stát vaše rozhodnutí, kam se chcete vypravit. Někdo tíhne k objevným cestám pokud možno co nejdál, jiný zase raději zůstane pro jistotu své rodné zemi blíž.Je to vždy vaše rozhodnutí, ale my jsme schopni jako bývalí účastníci programů při vašem rozhodování pomoci! Důležité je zvážit, jaké jsou vaše finanční zásoby, které jste ochotni pro své vycestování použít a znalost cizího jazyka. „Můžu jet do zahraničí, i když moje angličtina není zrovna úplně komunikativní?“ Neklesejte na mysli, můžete! Ještě než začnete hledat práci, můžete na místě absolvovat jazykový kurz, který vás jak se říká „nastartuje“, tedy vzdělá a rozmluví. Najdete si zde i nové přátele z řad spolužáků a hned nebudete v cizí zemi na všechno sami.

 

„První dojmy po příletu do Toronta byly smíšené. Myslím, že v tom hrál hodně roli časový posun a také doznívající emoce z loučení z Čech, ale hned druhý den, když jsme nastoupili do jazykové školy ILAC se náš dojem z příčky smíšený okamžitě posunul na příčku velmi pozitivní. Celkově pobyt v jazykové škole bych hodnotila velmi kladně. Velmi milý přístup. Skvělé vzdělávací metody. Mladý kolektiv,výborní spolužáci a zároveň naši první přátelé v Torontu. ILAC vřele doporučujeme! „

MichalO. & Ester Č. - Praha

 

 

práce v zahraničí

 

Jakmile jste rozhodnuti, která země se stane pro pár příštích měsíců nebo třeba let vaším novým domovem, přejímají péči o vaši cestu naši programoví koordinátoři. Pomohou vám s výběrem letenek, pojištění, nabídnou co možná nejvhodnější variantu programu, doporučí, co si kde zařídit, kam se podívat, na co pamatovat a na co nezapomenout. Pak přijde den D a vy odlétáte vstříc novým dobrodružstvím.

 

  • Musím být student?

Ne, nebojte, většinou nemusíte. Jediným případem, kdy je odpověď „ano“ je případ USA.

 

  • Níže vypsané pracovní programy zajišťuje agentura Czech us 

USA - program Work&Travel

Pokud jste studenty VŠ nebo VOŠ, můžete se za prací do USA vydat až na dobu 4 měsíců na program Work&Travel. Práci si ve spojených státech buď můžete zajistit sami nebo se o ni můžete ucházet na jobfairu – veletrhu práce ještě v Čechách před odletem. Pracovat můžete v hotelech, restauracích, cestovním ruchu,v národních parcích, rušných městech, nebo na nekonečných plážích. Kdo je rekreační plavec, může si užít léto v USA pěkně na sluníčku u bazénu jako plavčík, lepší plavci mohou pozorovat delfíny jako plážoví plavčíci. Slunit se a opalovat a ještě k tomu dostat zaplaceno, nezní to lákavě? 

 

 

„Ve Spojených státech amerických jsem dosud strávila tři nezapomenutelná léta, kdy jsem pracovala jako bazénový plavčík. Agentura nám pomohla vše zajistit, absolvovali jsme kurz plavčíka včetně první pomoci a do Ameriky jsme tedy dorazili plni potřebných znalostí. Práce plavčíka je pohodová, člověk se celý den sluní, odpočívá, „skenuje vodu“ :-). Když jsme měli pracovní část programu za sebou, čekalo nás cestování. První léto jsem s přáteli procestovala klasický americký západ, nakonec jsme si nechali 3 dny na New York a druhé léto jsme zamířili na jih – 7 denní plavbu západním Karibikem, kde jsme navštívili Mexiko, Kajmanské ostrovy a Jamajku a poté jsme 9 dní cestovali po Floridě. Třetí léto jsem se vrátila zpět na západ, avšak projeli jsme jak klasický západ, tak severozápad. Už nyní zajišťuji, abych mohla vyjet další léto!“

Hanka K.- Ostrava

 

Studentem rozhodně nemusíte být, pokud se budete chtít vydat objevovat Kanadu, Nový Zéland, Velkou Británii, Španělsko, Německo či Francii. 

Kanada – země javorového listu, javorového sirupu, jízdní policie a ledního hokeje

Až na dobu jednoho roku můžete vyrazit za prací do jedné z nejrozlehlejších zemí světa.  Kanada nabízí možnosti pro život a práci jak milovníkům měst, tak přírodním dobrodruhům toužícím po téměř hmatatelné přítomnosti kanadské divočiny a majestátnosti hor. Pracovat můžete ve městech jako Toronto, Vancouver, Calgary, Edmonton nebo v horských střediscích jako Whistler, Jasper, Banff anebo až na „úplném konci světa“ na Yukonu.

 

„Nejhezčí místo? Vybrat jedno místo je celkem problém. Hodně se mi líbí na Mount Edith Cavel, což je nejvyšší hora v Jasperu (asi 3400m). Úplně na vrchol se sice dostanete jen s dobrou výbavou a s doprovodem, já jsem ale „v klidu“ došel do 2800m, kde je krásný výhled na Jasper, na malý ledovec, který postupně taje kousek od vás, a celkově na krajinu. Je tu taky dost zvířat - při jednom výletě jsme viděli černého medvěda, 2 grizzly (což teda není běžná věc) a několik svišťů, psounů, veverek a podobných hlodavců.“

Ivan L. - Praha

 

„Na Yukonu je dobré to, že stačí ukázat na kopec a zkusit ho zdolat.“

Lukáš T. - Ostrava

 

pobyt v zahraničí

Nový Zéland – země Pána prstenů, nekonečných zelených kopců a kopečků a unikátů přírody

Stejně jako do Kanady i na Nový Zéland se dá vycestovat za prací a cestováním až na dobu jednoho roku. Práci zde najdete v turisticky atraktivních oblastech, tedy všude tam, kde nejsou pastviny a sady a vysoké hory. Avšak i sady, vinice nebo ovčí farmy nabízí mnoho příležitostí pro „lovce zaměstnání“.

 

„Co říct k životu na NZ jiného, než že je to paráda!! Přijedete tam, koupíte si dodávku s postelí, čímž je vaše ubytování zajištěné a vyrazíte na cesty! Co kilometr, to nějaká úžasnost! Nestačíte zírat!! Přijdete-li mezi lidi, taky nestačíte zírat. Zélanďan si žije v poklidu na tom svém konci světa, proto není ani trošku nevrlý a mile se usmívá! Jelikož je v celé zemi 10 krát více ovcí než lidí a mimo města od sebe lidé žijí docela daleko, je Zélanďan rád, když někoho živého potká a může se s ním dát do řeči. Nikdo sice moc nevěděl, kde leží Česká republika, ale rozhodně z naší odpovědi byli nadšeni a bylo to „cool“!“

Tomáš H.& Terka B.  - Mladá Boleslav 

Velká Británie, Německo, Španělsko, Francie

Komu se přece jen nechce tak daleko do světa, může vyrazit za prací jen po Evropě. Klidně na rok i déle, nebo třeba jen na prázdniny. Je libo rušný Londýn?... španělský kemp přímo u moře?... skvěle organizovaný německý hotel nebo francouzský obchůdek plný dobrot? Procvičit si cizí jazyk, získat pracovní i osobní zkušenosti, dokázat si, že se ve světě neztratíte, najít přátele a získat zážitky na celý život, o tom to je!

 

„Musím říct, že to změnilo úplně naprosto celý můj pohled na všechno. Neumím si představit, jak se vrátím zpátky domů, do školy a k normálním věcem. Je to určitě dobrá zkušenost. Člověka to osamostatní, uvědomí si spoustu věcí, co mu tady chybí, co mu vlastně dává rodina, co sám nemá!“

MarkétaK. - Vysoké Mýto

 

Co mi práce v zahraničí přinese?

Možná vás jako první napadnou peníze! Cizí měna, bezva přivýdělek, vidina závratných sum a ukrutného bohatství za krátkou dobu? No, tak trochu… Peníze si určitě v zahraničí nějaké vyděláte, většinou jsou výdělky vyšší, než u nás, ale také většinou máte vyšší náklady na život než u nás, takže všude platí to samé, kdo šetří… Jinak nezměrné bohatství vás však skutečně čeká.  Za krátkou dobu budete rozhodně bohatší o zážitky, neocenitelné zkušenosti, spoustu nových kamarádů, jazykové schopnosti, získáte nadhled, prospějete své samostatnosti, obohatíte svůj životopis o pracovní zkušenost ze zahraničí. Vaše paměť a všemožná paměťová média rázem zbohatnou o tisíce zážitků, kamarádů, fotografií a videí…A tohle bohatství už vám nikdy nikdo nevezme!

Ještě stále chcete pracovat v supermarketu nebo se chcete stát boháči?

Pomůžeme vám zbohatnout!

 

  • Informace o jednotlivých programech najdete na stránkách  Czech us
  • Můžete si také přidat agenturu Czech us na Facebook