Jaká je práce personalistky v agentuře Human Agency? Přečti si rozhovor a zjisti, jak probíhají pohovory, nebo jaké jsou nejčastější nabídky brigád. 


Čím se podle vás liší agentura Human Agency od jiných personálních agentur?

Především širokým spektrem možností v oblasti zaměstnávání. Kromě prací na hlavní pracovní poměr nabízíme také možnost různorodých brigád. Jednoduše řečeno, u nás najde práci skoro každý. Velkou výhodou pro naše brigádníky je také možnost výplaty nebo její zálohy každý den.

Když jste se zmínila o brigádách, jaké jsou nejčastější brigády v této agentuře?

Nejčastěji obsazujeme brigády, které jsou založeny na manuální práci. To znamená práce ve skladech, vykládky, práce ve výrobě apod. Ti, kteří nechtějí nebo nemohou pracovat manuálně se však nemusí bát, že bychom jim žádnou brigádu nenašli. V nabídce brigád máme téměř vždy také práce v oblasti administrativy či prodeje. Vzhledem k široké škále nabídek je možné zajistit práci většině uchazečů.

Každý den se setkáváte s mladými brigádníky, v čem je ta práce jiná než v běžných firmách?

Ačkoliv by se zdálo, že se jedná o práci pouze s mladými lidmi, není tomu tak. S naší agenturou spolupracuje široká skupina uchazečů. Od manažerů ve středním věku až po brigádníky, kteří si přivydělávají při práci nebo maminky na mateřské. Jinými slovy, našimi uchazeči jsou osoby všech věkových i jiných kategorií. Naše náplň práce je specifická především tím, že jsme opravdu neustále ve styku s lidmi.

Myslíte, že pro získání práce je důležitější praxe nebo titul?

Dle mého názoru je doba, kdy bylo zapotřebí mít „hlavně papír“, dávno pryč. Zaměstnavatelé spíše hledí na schopnosti a zkušenosti, kterými uchazeč disponuje. Dá se říci, že je to logické, jelikož firmy potřebují právě takové zaměstnance, kteří jsou schopni se rychle zapracovat a není nutné věnovat větší úsilí jejich zařazení do pracovního procesu. Na druhou stranu jsou samozřejmě obory, ve kterých to bez titulu zkrátka nejde.

Jak probíhají pohovory s uchazeči? Na co se mají připravit?

V případě pozic na hlavní pracovní poměr většinou probíhá první kolo pohovoru u nás v agentuře, kdy si s uchazečem vzájemně ověříme, zda je pro něj konkrétní pozice vhodná. Poté už nic nebrání postupu do druhého kola přímo u budoucího zaměstnavatele, kde se veškeré informace ještě upřesní a případně se již domluví termín nástupu.

 

U brigádnických pozic není zpravidla zapotřebí absolvovat klasický výběrový pohovor, který je vyžadován při výběru uchazečů pro náročnější pracovní pozice či k nástupu do hlavního pracovního poměru. Vstupní pohovor na krátkodobé práce je tedy většinou nahrazen tím, že si s uchazečem docela obyčejně popovídáme, zeptáme se na jeho zkušenosti, představy o ideální brigádě a zejména také na jeho časové možnosti. Na základě tohoto krátkého rozhovoru nabídneme uchazeči brigádu, pro kterou má dostatečné předpoklady.