Jaké to je pracovat na HR oddělení v Aqualandu Moravia? Jak probíhá přijímací proces? To a mnohem více se dočtete v rozhovoru s Martinou Lošákovou.


Martino, jak dlouho a na jaké pozici pracujete pro Aqualand Moravia? Popište nám prosím svůj klasický pracovní den :-)

V Aqualandu Moravia pracuji na pozici HR vedoucí od října loňského roku. Moje práce spočívá v řešení personálních otázek celého aquaparku – od náboru našich zaměstnanců a brigádníků, přes zajištění jejich vzdělávání, motivace a spokojenosti, až po plánování teambuildingů a jiných firemních akcí. V této práci mi pomáhá můj HR tým, se kterým se společně snažíme vytvářet zaměstnaneckou „značku“ Aqualandu Moravia.

Jaké výhody přináší práce v Aqualandu Moravia? Proč by měli uchazeči volit právě tuto společnost pro práci nebo brigádu?

Je to určitě příležitost pro všechny mladé, jak se seznámit, naučit se novým věcem, komunikaci se zákazníky a všeobecně jednání s lidmi. V době osobního volna je možné využívat všech lákavých atrakcí, které Aqualand Moravia nabízí. Je to práce hlavně pro milovníky léta, tepla a slunce :-)

Nabíráte pracovníky celoročně nebo jen sezónně? Jak probíhá přijímací proces?

Brigádníky nabíráme i celoročně, ale hlavní nábor přichází právě před letní sezónou. To je pro nás totiž hlavní část roku. Upřednostňujeme vždy šikovné brigádníky, kteří u nás již pracovali v předchozích sezónách a je zde oboustranný zájem o další spolupráci. Dáváme ale příležitost i nováčkům, důležitým faktorem při výběru je pro nás motivace uchazeče.

Na jakých pozicích najdou uchazeči v Aqualand Moravia uplatnění?

Uplatnění brigádníků je u nás opravdu široké. Na letní sezónu potřebujeme výpomoc téměř na všech našich pozicích v provozu, gastru i hotelu. Jedná se o plavčíky, vodní hlídky, obsluhu v restauraci a venkovních stáncích, úklid, pokojské, pokladní, technology a další.

Máte nějakou vtipnou nebo zajímavou historku z náboru brigádníků nebo pracovníků, o kterou byste se chtěla podělit?

Nejvíce mě baví, když uchazeč není schopen jednat sám za sebe a brigádu za něj vykomunikovává některý z rodičů… To si pak uděláme na HR obrázek :-)