... že se na brigády vyplatí chodit, je důkazem i Tomáš Dvořák. Ten si díky Fajn brigádám našel nejen brigádu, ale dostal se tak k práci v oboru, který vystudoval, a především k práci, která ho baví!

 

Jak vypadá propojení managementu a sportu, si přečtěte v rozhovoru :-)


1) Tomáši, zkus se nám trochu představit a popsat, co děláš za profesi?

Jmenuji se Tomáš Dvořák, je mi 25 let, jsem z Brna. Vystudoval jsem bakalářský obor Management sportu na Fakultě sportovních studií MU v Brně, kde nyní pokračuji v navazujícím magisterském studiu - kombinovaná forma. Nyní jsem v posledním semestru. Pracuji jako Projektový manažer sportovních a kulturních akcí, především se zaměřením na závody dračích lodí.

2) Co obnáší práce projektového manažera sportovních a kulturních akcí? Co přesně máš v náplni práce?

Je toho více. Dá se říci vše, co je spojené s organizací, propagací a přípravou závodů na dračích lodích, cyklistických závodů a běžeckého závodu. Jedná se např. o zajištění různých povolení - od státní plavební správy, měst, majitelů pozemků, sportovních klubů, policie atp., zajištění doprovodného kulturního programu na závodech, moderování závodů. Dále psaní tiskových zpráv, komunikace se sponzory, partnery, politiky, závodníky. Samotná organizace závodu. Vedení týmu brigáníků a kormidelníků na závodech. Převážení 12,5m dlouhých dračích lodí na speciálním vleku. Kormidlování dračích lodí. Dále organizování teambuildingových firemních akcí na dračích lodích.

3) Je to náročná práce? Baví tě to?

V létě je to velice náročná práce, témeř každý víkend jsem někde na závodech, kde se starám o organizaci a hladký průběh závodů, přes týden zařizujeme produkční věci a připravujeme závody. Prakticky nemám volno. V zimě to není tak hektické, víkendy jsou volné. Ovšem je potřeba pracovat systematicky a už chystat termínovku na další rok a komunikovat s partnery, sumarizovat skončenou sezónu atd. Je to celoroční práce. A práce mě baví, je to přesně ten obor, který jsem si vybral a vystudoval.

4) Jaké schopnosti a vlastnosti je potřeba pro takovou činnost mít?

Důležité jsou samozřejmě organizační schopnosti. Dále umět se správně rozhodnout při reakci na nějakou nečekanou situaci, které nastávají v průběhu závodů. Vědět, které nepříjemnosti mohou nastat a mít připraveno, jak se s nimi vypořádat. Důležité je také umět vést tým lidí a mít marketingové a obchodní schopnosti.

5)Kolik ti takové organizování zabere času?

Celkově mimo sezonu pracuji klasicky cca 160h/měsíc, přes sezonu je to i kolem 300h/měsíc.

6) Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Pokaždé jinak:) třeba včera jsme jeli na schůzku za partnerem do Bratislavy, dnes budu upravovat propozice na běžecký závod Okolo Pálavy a pojedu s vlekem na lodě na STK, v létě jsem o víkendu na závodech, k tomu samozřejmě práce, kterou jsem popsal výše.

7) Popiš, co to jsou ty závody dračích lodí, pro ty, co neví :-)

Jezdí se celou sezonu liga dračích lodí, která má 2 výkonnostní kategorie. Ta vyšší je Český pohár, ta nižší je Grand Prix. V této lize jsou zaregistrované týmy, které mezi sebou soutěží po celou sezonu. Například jako ve fotbale. Kdo vyhraje závod, má nejvíce bodů, druhý o něco méně atd. Jsou udělovány body i za účast na závodech. My takovýchto závodů pořádáme spoustu. Například Brněnský festival dračích lodí nebo Pálavský festival dračích lodí. A navíc na našich závodech mají možnost startovat i úplně nové posádky, nebo posádky, které v sezoně jedou třeba jen jeden závod. Pro ty je určena kategorie FUN. Například v Brně jezdí hodně firemních posádek, kdy zaměstnatnci vytvoří posádku 16 - 20 lidí (do lodě se vejde 20 pádlujících osob) a jdou si zapádlovat. My na závodech půjčujeme posádkám naše dračí lodě, na kterých se jezdilo např. i ME 2014. Poskytneme i pádla. Takže když se dá dohromady parta 16 - 20 kamarádů, nemusí nic mít, my jim vše půjčíme, a pádlovat je naučíme na pátečním tréninku před závody. Můžou si vyzkoušet atmosféru závodů dračích lodí, která je vždy výborná. Navíc se jedná o nejtýmovější sport na světě.

8) Jaký má pro tebe přínos vysoká škola pro vykonávání této profese?

Především jsem ve škole získal teoretické znalosti v této oblasti.

9) Co tě vedlo k tomu dělat takovou práci? Jak ses k této práci dostal ?

Hledal jsem práci v oboru, který jsem studoval, protože potom má moje studium význam. Těšil jsem se, jak znalosti využiju v praxi. Práci jsem hledal na internetu a našel jsem ji na fajn-brigady.cz :-) a vyhrál jsem výběrové řízení, za což jsem samozřejmě rád.

 

 

Myslíš, že máš na to být manažerem ? :-)

Dej like a napiš koment.