Léto se blíží a s ním i plány, co dělat po něm. Někteří z vás nyní ukončují školní rok či semestr, další právě odmaturovali a stresují se u příjímaček a někteří řeší, čemu že se budou vlastně věnovat v dalším životě.


 

Mladí lidé v západní Evropě nejsou odlišní a hledají inspiraci v programech, které dostali přívlastek GAP Year. Dejte si rok (či půl) volno – v zahraničí můžete najít smysl života.

 

 

Využijte váš čas ke studiu jazyků, práci v zahraničí či ke kombinaci obojího. Navštivte veletrh “Víme, co budete dělat příští rok!” a dozvíte se více. Největší cenu pro vás mají informace a přednášky bývalých účastníků programů.

Termín a program akce

Praha - 25.6.2013

Brno - 26.6.2013

 

Akce se bude skládat ze tří bloků, z nichž každý bude trvat 40 minut. Zde si můžete prohlédnout leták akce

Za prací a jazyky - 15:15 - 16:00

  • Destinace Kanada - jak je to s vízy do Kanady, jaký je rozdíl mezi Working Holiday a Work and Study a co teprve cestování v jedné z největších zemí světa...
  • Klokani a kiwi - Láká-li vás exotika, můžete vyrazit za prací a jazyky i do Austrálie či na Nový Zéland. Zaměříme se i na důležité otázky, kam patří například způsoby financování těchto programů.

Za studiem a zkušenostmi - 16:15 - 17:00

  • Studium v nejlepších vzdělávacích systémech na světě - proč platit zápisné, když jinde můžete studovat v angličtině a škola vás bude dokonce bavit? Ano, řeč je o Dánsku, kde je studium dokonce ZDARMA. Holandsko, kde sice za studium platíte, ale částky jsou totožné jako na českých soukromých školách a kvalita nepoměrně vyšší. V obou zemích existují programy financování studia i pro zahraniční studenty, kteří tak mohou dostávat vysokou finanční podporu ke studiu.
  • Stáže v zahraničí financované z fondů EU - jste-li absolventem VŠ nebo SŠ a nemůžete najít práci (nebo končíte studium a nemáte budoucnost vyřešenou), můžete vyjet na stáž, získat zkušenost v oboru, který vás baví a dostat grant od Evropské unie mezi 1800 - 2100 EUR.

 

Za prací - 17:15 - 17:45

  • Vyrazte do zahraničí – nebojte se pracovních programů. Co vám dá pracovní (pracovně-studijní) pobyt v zahraničí? Zvládnete jej jazykově?

Přidejte se na událost v Praze

Přidejte se na událost v Brně

 

Každý blok bude trvat 40 minut. Mezi bloky bude dostatek času pro dotazy a přichystáme pro vás příjemné občerstvení. S přestávkami počítáme i mezi semináři. Přestávkový čas můžete vyplnit neformálními rozhovory s účastníky programů, kteří budou přítomni.

 

Pro ty z Vás, kteří jste se již zúčastnili Kanadského odpoledne máme dobrou zprávu: budeme opakovat kanadské vafle, které všem tak chutnaly!

Zde najdete bližší informace a přihlášky na veletrh:

 

Víme, co budete dělat příští rok >>

  • Inzertním partnerem akce jsou: Fajnbrigády :-)