Máte někdy pocit, že nic nestíhate? Že se prostě nedá zvládnout nějak obstojně škola, mít čas sám na sebe a ještě chodit na brigádu...a následně se tešit i z peněz?

 

Věřte, že je to mhohokrát jen v naší hlavě.

Malá organizace času, nastavení priorit a pak ještě prostě chtít...

 

Přiletěl k nám hecovací článeček brigádnice/studentky Adély, která je opravdu akční...A třeba vás teď to :„to nejde“ přejde ;-).


 

Nazdar lidi. Začnu tím, že chodím do školy a přitom mám 4 brigády. Možná si říkáte, to je šílený, nebo že snad nemůže mít pak člověk ani chvilku volného času, ale to se pletete. Není to vůbec tak hrozné, jak to vypadá :-)

 

Vše je to, o tom si to správně rozvrhnout, kdy mám praxi a kdy školu a k tomu si volím brigády, podle času i chuti. Když sedím 8 hodin ve škole, nevadí mi jít pak na brigádu, kde se více chodí a obráceně, když mám praxi, tak zase ráda dojdu na brigádu, kde si mohu sednout.. Se školou zvládám uklízet cihlový dům, k tomu dělám baristu v kavárničce a servírku v restauraci, dále mám kroužky s dětmi v Lužáneckém skleníku. Mám prakticky každý den něco, ale vyjma víkendů.

Tyto dva dny si nechám jen pro sebe, své přátelé a na odpočinek.

 

káva

 

Jinak mě práce prostě baví a neumím si představit, že bych byla doma a houpala nohama na židli. Jsem ráda v jednom kole, samozřejmě někdy ráda vypnu

a nasbírám novou energii. Aby jsem se mohla zase vydat střemhlav, sbírání nových zkušeností, zážitků i nadšení z toho, co mne baví.

 

Každá brigáda, ve které jsem pracovala, mi vždy něco dala. Neberu to jako nějakou povinnost a přítěž. Líbí se mi ta možnost, že já sama si většinou určím, kdy půjdu do práce a kdy zase ne. To mi dává příležitost si rozvrhnout celý týden, tak aby mi vyhovoval. V této době, při tolika nabídkách brigád opravdu není problém si to zařídit jak VY chcete. Navíc peněžní obnos, který tím také získávám, mě opravdu těší, protože to jsou peníze, které jsem získala činností, která mě baví.

 

Uvědomuju si, že to mám zatím různorodé a nejsem semletá rutinními a běžnými úkony v práci, které mě možná budou čekat. Ale uvidím, jak se s tím do budoucna poperu.

 

Takže využijte všech možností, hledejte, co vás nejvíce bude naplňovat, protože stejnak půlku svého života strávíme v práci, tak ať vás to aspoň baví….

 

 

Adéla