Tak a máme tady další příběh fajnbrigádnice, která je momentálně nadmíru spokojená s brigádou v známé brněnské Středověké krčmě.

 

Proč? Čtěte dál a dozvíte se :-)...


 

Jsem studentka a mám ještě brány k různým možnostem otevřené, tak jsem si řekla, proč nevyzkoušet zase něco nového. Už jsem si prošla různými typy brigád a musím říct, že mě všechny bavily. Například jsem pracovala s dětmi, připravovala sýry, obsluhovala v Gran Moravii, uklízela cihlový dům a spoustu dalšího.


Mým snem bylo pracovat s lidmi v pohostinství. Vždycky mě bavilo připravovat jídla a chystat nápoje, navíc studuju humanitní obor, takže k práci s lidmi mám hodně blízko.


Myslím si, že práce v pohostinství mi dá možnost získat nové informace i kontakty. Sedla jsem si k počítači a zadala jsem tyto stránky www.fajn-brigady.cz. Tam jsem různě hledala a zaměřovala jsem se na titulky, které měly v názvu pohostinství a po nějaké chvíli jsem našla práci servírky ve Středověké krčmě. Do Středověké krčmy ráda zajdu s kamarády, takže jsem byla ráda, že jsem našla i známé místo. Tak jsem si řekla, proč to nezkusit.


Už tam pracuju přes dva roky a je to skvělé. Je tam pohodový kolektiv, ale nejlepší ta práce samotná.


Práce mně uteče hned, protože pracovní doba je uvolněná, můžu si se zákazníky promluvit a navíc nemusím dodržovat nějakou etiketu stolování, protože restaurace má středověkou tématiku. Celá ta atmosféra je tam krásná, všude svíčky, středověká hudba a mám i kostým.


Skoro vždy, když mám směnu, tak mě nějaký zákazník zve na drink nebo do kina. Vlastně práce v pohostinství je lepší jak jakákoliv seznamka, a ještě za to dostávám peníze. Ještě je skvělé, že dostávám 70 Kč/h a k tomu dýška. Takže výplata bývá někdy moc hezká.


Jsem moc ráda, že jsem se na tyto stránky podívala a dostala jsem tuto příležitost. Navíc už i vím, co bych v životě chtěla dělat a kam po studiu budu mířit. Kdybych si to nevyzkoušela, mohla bych jen nad prací přemýšlet a pak si myslet, že budu šťastná v kanceláři, a ono by to tak vůbec nemuselo být. Člověk by si měl vyzkoušet pár věcí, než se usadí. Nikdy nechci zažít to, že bych musela pracovat někde, kde by mě to nebavilo a kde by nebyla možnost pracovního ani osobního vývoje. V tom případě člověk musí do práce z povinnosti a ráno vstává s nechutí, jen aby uživil rodinu... Když máte rodinu, tak se už věci těžko mění.


Takže lidi zkoušejte, zkoušejte a zkoušejte. Nikdy nevíte, kam vás život zanese.

 


S pozdravem Adéla I.