Jste v Ostravě. Kam si zajít kromě profláknuté Stodolní, která je stejně nejlepší až na večer?

 

Míst je hned několik a záleží jen na vás, co budete chtít omrknout.


 

Je pěkné počasí? Tak neváhej a navštiv HALDU EMU. Spojíš fajn zábavu s procházkou po venku. Vyšplhat sice budeš muset až do výšky 315 m. n. m., ale ten výhled na Ostravu za to skutečně stojí. Haldu tvoří miliony tun vytěžené hlušiny z ostravských dolů a uvnitř je teplota až 1500°C, díky čemuž je neustále činná a roste na ní dokonce i stepní fauna. Docela zajímavá podívaná, když se vám kouří z místních děr oxid siřičitý, to se musí nechat.

 

HALDA EMU

 

 

Jestli po úspěšném výšlapu ještě není čas na pivo, tak neváhej a sejdi žlutou stezkou z haldy do ZOO OSTRAVA, která je nejrozlehlejší svého druhu na území České republiky se svými 100 ha plochy (když teda pomineme ZOOpark Chomutov, který má o trochu více). Procházka to je příjemná a navíc s moc hezkým okolím. Však přiznejme si to, Ostrava má nejhezčí ZOO, to je prostě jasná věc!

 

ZOO OSTRAVA

 

 

Avšak pokud nemáš náladu na delší chození, tak navštiv MINIUNI SVĚT MINIATUR v areálu výstaviště Černá louka. Najdeš zde venku 34 modelů významných evropských staveb, takže si můžeš udělat fotku třeba s Eiffelovou věží, 7 divy světa a dalšími, které jsou vystavěné v měřítku 1:25. Je to super atrakce pro všechny.

 

 

Každopádně… den má pouze 24 hodin, proto je třeba zvážit, co vše chceš omrknout. A hlavně se nesmíš zapomínat POŘÁDNĚ NAJÍST. Pokud chceš ušetřit, tak určitě oceníš rychlá občerstvení, kterých je všude po Ostravě plno. Avšak kde dělají třeba ten nejlepší kebab? No přece v levém fast foodu na Stodolní! Ale i jinde se dá najíst dobře a za málo peněz. Zajdi si třeba do úplně nejvyššího patra Karoliny, kde to je plné jídla – od veganského, přes asijské až po pořádně masité. Vybere si skutečně každý.

 

Forum Nová Karolina

 

 

Dobrý podnik se nedávno otevřel také kousek od centra. Je jím „donutárna“, takže máš-li rád koblihy, tak prostě musíš zajít do JUST DONUT na Puchmajerově ulici. Jen co vstoupíš, tak se ti budou sbíhat sliny. Ale ze zkušeností doporučujeme návštěvu už z rána, kdy je nejlepší výběr.

 

JUST DONUT

 

 

Čím však zapít tak dobrý den, který jsi strávil v Ostravě? No přece výborným pivem. A jaké pivo je lepší než to z minipivovaru? Jestli jsi v centru, tak určitě zkus nekuřáckou restauračku U SKÁKAVÉHO PONÍKA, kde máš nejenom velký výběr piv z Pivovarského domu. Pro nekuřáky je ještě skvělý podnik v centru restaurace v podchodě Vesmír, kde se super najíš a navíc si k tomu můžeš dát pivo z Beskydského pivovárku a mnoho dalšího dobrého k pití.

 

 

Ale pokud si občas rád zapálíš, tak nesmutni, hned vedle poníka (opravdu kousek – asi tak dva koňské skoky) je kuřácký HOBIT se stejně skvělým výběrem k pití. A pár metrů odtud se nachází MIRROR s příjemnou zahrádkou k venkovnímu posezení při krásných dnech.

 

MIRROR OSTRAVA

 

 

Pokud jsi umělecky založený, skoč třeba do MINIKINA OSTRAVA, kde si kromě různých nápojů, káv nebo čokolád můžeš zajít na nějaký ten film. Avšak jestli máš radši živé vystoupení, tak si počíhej na nějakou tu improvizační show, které třeba bývají jednou za čas U KROKODÝLÍHO OCASU kousek od Stodolní. A jestli tě napadá, kde na to vezmeš peníze, tak se podívej na nabídku brigád v Ostravě:-).

 

MINIKINO OSTRAVA

 

 

Výběr míst, kam si zajít v Ostravě, je skutečně velký a není možné se o všech zmínit. Pokud však hledáš dobrou zábavu, tak na severu Moravy ji skutečně najdeš!