Co si budeme povídat. Některá povolání mají na opačné pohlaví až zázračný účinek. Naopak přitažlivost některých jiných je na bodu mrazu. Kterými byste se měli chlubit a o kterých raději před protějškem pomlčet?


 

Jaká je klasická seznamovací otázka? Dotaz ohledně povolání. Tak to je a tak to bude. Dávno je prokázáno, že vykonávané zaměstnání má obrovský vliv na přitažlivost člověka. Pokud se tedy představíte jako např. popelář, mohou vaše „akcie přitažlivosti“ velmi rapidně klesnout. Pokud se představíte jako hasič, máte vystaráno.

 

Provedeno bylo už mnoho a mnoho výzkumů na toto téma v nejrůznějších koutech světa. Server CareerBuilder.com zpracoval rozsáhlý výzkum, ve kterém se snažil zjistit, která povolání jsou ta nejvíc sexy! A která to jsou?

Model/modelka

Na prvním místě skončilo povolání modela/modelky. Není se čemu divit. Krásná, vypracovaná těla, krásné obličeje. Řekněte svým kamarádům, že chodíte s modelkou. Uvidíte, jak vám budou závidět. Toto povolání je samo o sobě spjato se slovem „sexy“.

 

Povolání, které je spojeno s vyššími výdělky, cestováním a poznáváním světa má ale v očích partnerů také jistá negativa. Stereotypy střídání partnerů a podvádění mluví za vše. 

Barman/barmanka

Kdo by se alespoň jednou nezakoukal do pohledného a svalnatého barmana nebo krásné barmanky s hlubokým výstřihem a minisukní? Co je na nich tak přitažlivého? Volnost, možnost flirtovat s velkým počtem lidí prakticky bez jakýchkoli závazků, otevřenost, naslouchání a ještě jedna důležitá věc. Prakticky nevyčerpatelné zásoby alkoholu za svými zády. 

Vojáci

A zase ta uniforma. Protějšky prostě přitahuje jako magnet. Ve spojení s vypracovanou postavou, disciplínou a odvahou hrdiny je povolání vojáka prostě neodolatelné.

Zdravotní sestřičky

Přitažlivost povolání zdravotních sestřiček není dané pouze tradičními uniformami, které se často vloudí to představ nejednoho muže. Pocit jistoty a skvělé péče je také pro některé muže velmi přitažlivý. Ať se stane cokoli, sestřičky se o muže dokážou skvěle postarat. 

Hasiči

Kdo jiný je v našich očích odvážnější a nápomocnější než právě hasiči? Vrhají se do zuřivých plamenů, aby zachraňovali životy. Vypracovaná těla spolu s obrovskou odvahou a obětavostí již léta podlamují ženám kolena.

Druhá strana mince

A co profese, které jsou naopak považovány za nejméně přitažlivé? Opačné pohlaví rozhodně nepoložíte na lopatky, když při seznamování řeknete, že pracujete v kanceláři. Nenápadné kancelářské profese se neumisťují v žádných průzkumech.

Taktiku oslňování budete muset také založit na něčem jiném než na povolání, pokud pracujete jako hrobník, exekutor nebo např. deratizátor.

 

Na druhou stranu nic není jenom černé a bílé. I atraktivní policista (v uniformě!) se při vypisování pokuty stane ze sexuálního symbolu nenáviděným člověkem. A je jedno, jestli je to svalovec, který vypadá jako Brad Pitt.

 

 

Autor: Huňová