Pokud se snažíte získat zaměstnání v cizině, může se vám Europass velmi hodit. O co se vlastně jedná? Jedná se o soubor dokumentů, do kterých patří i životopis. Ovšem ne jen tak o obyčejný životopis. Europass je totiž mezinárodně srozumitelný!


 

Přímo na internetu  si můžete stáhnout všech 5 dokumentů, které Europass zahrnuje. Velkou výhodou Europassu je, že je společný pro všechny země Evropské unie. Právě tento soubor dokumentů má mít za následek převážně jednodušší pohyb pracovních sil napříč celou Evropskou unií.

 

Celkem 5 dokumentů, které vyjadřují vaše schopnosti, dovednosti, zaměření, vzdělání. Hlavním dokumentem Europassu je právě zmíněný strukturovaný životopis. Velkou výhodou tohoto životopisu je společná struktura ve všech členských zemích EU. To výrazně podporuje celou přehlednost vašeho životopisu. Dalšími dokumenty jsou:

 

  • Europass – Jazykové portfolio
  • Europass – Mobilita
  • Europass – Dodatek k diplomu
  • Europass – Dodatek k osvědčení

 

Na internetu si zdarma stáhnete vzor tohoto životopisu, a to ve všech jazycích členských zemí. Pomocí online formuláře si bez potíží můžete životopis přímo vyplnit a posléze stáhnout a uložit do počítače ve vámi požadovaném formátu. 

Pro koho je Europass určen?

Europass se hodí nejenom pro studenty, kteří by rádi vyjeli studovat do zahraničí. Vhodný je také pro všechny absolventy, kteří chtějí zkusit štěstí v Evropské unii, stejně tak pro všechny ostatní, kteří by rádi pracovali v zahraničí.

 

Právě stejná struktura velmi pomůže zahraničním personalistům, kteří jistě ocení přehlednost a srozumitelnost vašeho životopisu. Velmi přehledně zde můžete uvést vaše jazykové znalosti a dovednosti, které jsou právě při žádosti o studium nebo práci v zahraničí nesmírně důležité.

Europass vhodný i pro ČR

Europass ovšem ocení i čeští personalisté. Proč? Oproti jiným životopisům je zde popsána odpovědnost a náplň práce ve vašich předešlých zaměstnáních.

 

       S Europassem se vám nestane, že zapomenete na nějaký důležitý údaj.

 

 

Proč se tedy trápit složitou tvorbou vašeho životopisu, když právě online průvodce Europassem vám přesně ukáže, co všechno máte vyplňovat. Nemůže se vám tedy stát, že zapomenete na nějaký důležitý údaj.