Trápíte se nad tím, kde v zimě sehnat pořádnou brigádu? Myslíte si dokonce, že v zimě je pracovních nabídek méně? Je sice pravdou, že některé práce vykonávat v zimě nelze, na druhou stranu právě v zimě se nabízí hned několik velmi zajímavých pozic, díky kterým si můžete přivydělávat úplně stejně jako v létě. I na takové výdaje, jako jsou vánoční dárky nebo pořádná oslava nového roku, si můžete bez problémů v zimě vydělat. 


Vánoční trhy

Jako první možnost přivýdělku během zimy jistě všechny napadnou vánoční trhy. Právě v tomto období hledají provozovatelé stánků posily. Ať už pro klasický stánkový prodej cukrovinek či punče, nebo pro prodej vánočních kaprů.

 

Stejně můžete až do Štědrého dne prodávat stromky. Výhodou je, že prodej začíná již na začátku prosince, vydělat si tedy můžete poměrně slušnou částku. Nevýhodou je jistě postávání venku v zimě, tedy poměrně jistě promrzlé končetiny. Pokud budete ovšem hledat na poslední chvíli, nečekejte velký výběr. Může se vám také stát, že už na vás tento typ práce nezbude. Zkuste tedy hledat co nejdříve.

Nabídky brigád na vánočních trzích >> 

Nákupní centra

Právě před Vánocemi je ideální čas na hledání si právě v nákupních centrech. Nákupní horečka vrcholí, fronty na pokladnách začínají být nekonečné, prodlužuje se otevírací doba. Právě tato doba je ideální pro nábor nových brigádníků. Prezentace zboží, doplňování zboží nebo obsluha pokladny. To všechno se v tomto čase nabízí. Většinou nepotřebujete žádnou odbornou kvalifikaci, ovšem pro práci na pokladně je potřeba mít minimálně 18 let.

Nabídky prodavač(ka)>>  

Odklízení sněhu

Odklízení sněhu může být zajímavým přivýdělkem obzvláště v místech, kde hrozí napadnutí většího množství sněhu. Pomáhat můžete např. sousedům, nebo se můžete zkusit zeptat u obchodů a obchodních center, zda by o vaši výpomoc nestáli. Na druhou stranu se jedná o velmi nestabilní zdroj příjmů. Nikdy nemáte jistotu, že sníh opravdu napadne.

Brigády úklid sněhu >> 

Instruktoři zimních sportů a animátoři – zimní střediska

Další možností je pracovat v zimních střediscích. Pozic zde bývá k výběru opravdu hodně. Ať už se jedná o instruktory lyžování či snowboardingu, nebo uklízeče či kuchaře na horských chatách či v horských restauracích.

 

Nezapomeňte, že můžete zkusit i zimní animaci. Ano, animace nefunguje pouze v hotelech u moře, ale také v zimních střediscích. Obraťte se přímo na horská střediska či hotely a restaurace s žádostí o práci.

Instruktor lyžování a snowboardingu >>