Pro ty, kteří jsou ochotní za brigádou vycestovat a zkusit si vydělat více, než by mohli v ČR, se nabízejí zajímavé nabídky brigád v zahraničí. Nejčastěji je možno se setkat s prací na farmách, sbírání ovoce, práce ve skladech a na stavbách, úklidové práce, avšak také práce v turistickém ruchu a au-pair.


U některých prací je platové ohodnocení podobné situaci v ČR, u některých je však možno vydělat si mnohem více. S otevřením pracovního trhu v Evropě se situace navíc velice ulehčila. Je však nutné zajistit všechny potřebné dokumenty, které jsou pro práci v zahraničí potřeba – s tím by vám měla pomoci agentura, která vám práci zajišťuje, popř. budoucí zaměstnavatel.

 

Před tím než se k práci zavážete či zaplatíte vyžadované poplatky, zjistěte si, zda nemá někdo v okolí s brigádou či firmou, která brigádu nabízí zkušenosti (k tomu využijte např. i diskuse na internetu), jelikož stále lze narazit na podvodné nabídky brigád, které z vás pouze chtějí vylákat peníze. Zjistěte si jaké jazykové schopnosti cizího jazyka jsou pro brigádu vyžadovány.

 

*TIP PRO VÁS: u většiny inzerátů se dá rozkliknou jméno firmy. Otevře se vám detail firmy, kde si můžete přečíst pár informací o společnosti a také zde naleznete odkaz na jejich webové stránky. Tam si můžete ověřit informace: jak dlouho firma v dané oblasti podniká, jaké vyžadují poplatky atd.  Zároveň doporučuji vyhledat si informace o dané společnosti i z jiných zdrojů či webů.

 

Nabídka brigád v zahraničí zde >>